שלושת החתולים השמנמנים השרועים על הספה בדירה המשקיפה אל פארק הירקון לא מתרגשים מהאורח שמגיע לבקר. "אז מי מהם הוא מיצי סימון?", אני מנסה לברר על שם מי נקרא מותג האופנה שהקימה בעלת הבית, במאית התיאטרון יעלי רונן לפני כארבע שנים בשיתוף עם חברתה הטובה, השחקנית והמחזאית מיכל ורשאי. "מיצי הוא שם החיבה של יעל, וסימון הוא השוליה של מיצי, שם בעל ניחוח צרפתי על גבול הפרחי", מגלה ורשאי על שותפתה, ה"אמא" של החתולים ובת זוגו של השחקן יוסף (ג'ו) סוויד, החולק איתה את הדירה שבה אנו נפגשים. לאחר תקופה ארוכה בה סירבו להיחשף כצמד המעצבות העומד מאחורי שם המותג המסתורי, רונן וורשאי "יוצאות מהארון", לדבריהן.

 

כמו הרבה דברים בחיים, גם המותג הזה נולד כמעט במקרה. או כפי שרונן אומרת בפה מלא צחוק: "מקמצנות". לפני כארבע שנים הוזמנה רונן לדרזדן בגרמניה, על מנת לעבוד על ההפקה "תשוחרר אנטיגונה". "שאלתי את עצמי איך אורזים לקור של חודשיים", היא משחזרת. היא רכשה סריג באחד מחנויות המעצבות בארץ, ויחד עם מיכל הן הכניסו בו מספר שינויים והפכו אותו לבגד מודולארי שסיפק לרונן כמה אופציות לבוש. הסריג לא ממש עזר לרונן לצלוח את הקור בגרמניה, אולם ברחוב התל אביבי הוא זיכה את ורשאי במבטי הערצה. לאחר שהופשטה פעמיים מהסריג בעיצובן, הן יצאו לבדוק את הסיכויים הכלכליים של הפריט. השתיים נרשמו ליריד האקססוריז הראשון, שהתקיים ביפו, ובתוך שעות ספורות אזל המלאי.

 

 

מלמעלה: יעלי רונן ומיכל ורשאי. מי מיצי ומי סימון?
מלמעלה: יעלי רונן ומיכל ורשאי. מי מיצי ומי סימון?

 

 

ורשאי ורונן הבינו שיש בידן פריט מנצחֿ. באופן טבעי, גרעין הלקוחות הראשוני צמח מתוך הברנז'ה שאליה הן משתייכות: עולם התיאטרון והטלוויזיה. "החברים מאוד מפרגנים", הן מספרות ומונות את השמות הבולטים בתעשייה שמחזיקים בארון הבגדים מיצי סימון: יעל בר זוהר, רונה לי שמעון, מיי פיינגולד, אפרת גוש, אסנת פישמן ויובל שרף, שאף מככבת בשני סרטוני הווידאו שהפיקו הבנות למותג. בסרטונים המצחיקים, שאחד מהם נחשף כאן לראשונה, מככבים בן זוגה של רונן, השחקן יוסף (ג'ו) סוויד, המוזיקאי שלומי שבן, שרף ועוד חברים נודעים, שמגלים שמיצי סימון היא לא חתולה, אלא מותג אופנה.

 

מיצי סימון הוא מותג של דגם אחד במידה אחת: יריעת בד מלבנית עם שני חורים במרכזה, המאפשרת מספר צורות לבישה. השינוי היחיד שעובר על הדגם מדי עונה מתבטא בבחירת הבדים, שעל פי רוב מתרכזת סביב שימוש בוויסקוזה, כותנות איכותיות וג'רסי. במהלך השנים הן ניסו חומרים שונים כמו טוויד או משי, אך גילו כי אלו בדים פחות מתאימים למטרתן.

 

 

יעל בר זוהר. יש לה מיצי סימון בארון (צילום: יגל בר קמא)
יעל בר זוהר. יש לה מיצי סימון בארון (צילום: יגל בר קמא)

 

 

בימים אלו הן משיקות קבוצת תחרה חדשה, שבניגוד לבדים הקודמים, מצריכה שילוב של קומבינזון או תחתית כלשהי מתחת לפריט. לדבריהן, הבחירה בעיצוב פריט אופנה שהוא וואן סייז היא סוג של משחק כוח שהן מנהלות עם תעשיית האופנה. מצד אחד, לדבריהן, הן חוששות לכנות את עצמן בשם התואר מעצבות אופנה - וזו גם הסיבה שבחרו להתרחק מן התקשורת. מצד שני, הן מגלות כי לפריט קהל מעריצות גדול בקרב נשים בטווח גילים רחב ומידות גוף נדיבות. "מיצי סימון יושב הרבה יותר טוב על נשים במידה 42", הן מגלות, "ולכן יש לו גם פופולריות אצל נשים גדולות יותר".

 

 

השמלה המודולארית של מיצי סימון. ''יש לה פופולריות גם אצל נשים גדולות יותר'' (צילום: דניאל צ'צ'יק)
השמלה המודולארית של מיצי סימון. ''יש לה פופולריות גם אצל נשים גדולות יותר'' (צילום: דניאל צ'צ'יק)

 

 

סגנון הבגדים המודולריים שרווח בישראל לפני כחמש שנים הפך לפופולרי בקרב מעצבות צעירות, שהציגו בגדים המאפשרים לבישה במספר וריאציות - אף אחת מהן לא עשתה חסד עם הגוף. במקרה של מיצי סימון, למדו הבנות מטעויות של אחרים. יתרה מזאת, באתר האינטרנט של המותג הן אפילו מספקות סרטוני וידאו קצרים המדגימים כיצד הופך הדגם לכמה פריטים שונים: החל משמלת גולף ללא שרוולים, דרך חולצה עם גב חשוף או עליונית מכסה זרועות. השתיים מודעות לביקורת הרווחת על הביגוד המודולארי, אבל שולפות בתגובה את הידיעה כי הן אינן מעצבות, אלא מספקות אפשרות לבוש נוספת עבור נשים, במחיר נוח וזול: החל מ-240 שקל לפריט מכותנה ועד 320 למיצי סימון מתחרה, כולל משלוח עד הבית.

 

 

להשיג דרך אתר האינטרנט של מיצי סימון .