מרכיבים ‭5)‬ מנות)

 

לרוטב

  • כ-25 עגבניות שרי בשלות
  • 1 פלפל ירוק בהיר קטן
  • 1 שן שום גדולה, קלופה וקצוצה דק
  • ‭1/2‬ קישוא, ללא הזרעים, פרוס דק
  • 8 עלי ריחן טריים
  • 1 כפית עלי זעתר טריים
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

לבצק הרביולי

  • 500 גרם קמח (או 250 קמח לבן רגיל ו־250 גרם קמח לפסטה, להשיג בחנויות מתמחות)
  • 2 כפות שמן
  • 3 ביצים מספר בגודל L
  • 1/2 כפית שטוחה מלח
  • ‭1/3‬־‭2/3‬ כוס מים קרים
  • להברשת הבצק: 1 ביצה, טרופה עם 2 כפות מים

 

למלית

  • 2 ליטר חלב ‭1%‬ שומן
  • מיץ מ־1 לימון גדול
  • ‭1/4‬ כפית אגוז מוסקט טחון
  • מלח
  • פלפל שחור

 

אופן ההכנה

 

הרוטב

  1. חוצים את עגבניות השרי ומנקים אותן מהזרעים. חותכים לקוביות.
  2. שמים את העגבניות עם שאר מרכיבי הרוטב בקערה, מערבבים ומתבלים. מקררים שעתיים.

 

הרביולי

  1. שמים את הקמח, השמן, הביצים, המלח ומחצית מכמות המים בקערת המערבל. מעבדים עם וו הלישה במהירות נמוכה. כשנוצר בצק ממשיכים ללוש עוד כ־5 דקות (אם הבצק מתפורר, מוסיפים מים בהדרגה, עד שנוצר בצק שלא נדבק‭.(‬
  2. מוציאים מהקערה ולשים בידיים, כ־3 דקות. עוטפים היטב בניילון נצמד ומניחים לשעה במקרר.

 

המלית

  1. מרתיחים את החלב בסיר. מכבים את הלהבה, מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים. החלב ייפרד לגושים של מוצקי חלב ולמים. אם המים עדיין חלביים ולא נוצרים גושים, מוסיפים עוד מיץ לימון ומערבבים. מצננים 20 דקות.
  2. יוצקים את תכולת הסיר למסננת צפופה. מניחים את המסננת מעל קערה ומניחים לנוזלים להתנקז היטב במשך 10 דקות.
  3. מעבירים את הגבינה מהמסננת לקערה ומתבלים במלח, בפלפל ובמוסקט.

 

עיצוב הרביולי

  1. מקמחים קלות את משטח העבודה. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל־4 כדורים.
  2. מרדדים כל כדור בצק לרצועה דקה וארוכה בגודל 70X12 ס"מ (אם משתמשים במכונת פסטה, מרדדים בהדרגה עד לשלב מספר ‭.(6‬ בזמן הרידוד, מקפידים לזרות קמח על הבצק ועל משטח העבודה (ביום חם כדאי לרדד ולמלא בנפרד כל כדור בצק, ואת הבצק שממתין לעיבוד לשמור במקרר כשהוא עטוף היטב).
  3. מברישים מחצית מכל רצועת בצק, לאורכה, בשכבה דקה של ביצה.
  4. מניחים בכפית תלוליות מהמלית על הצד המוברש של רצועות הבצק, במרווחים של 5 ס"מ.
  5. מקפלים את הרצועות לאורכן, כך שהצד הלא מוברש יכסה את המילוי. 
  6. חותכים בסכין חדה בין התלוליות לקבלת ריבועי בצק ממולאים. מהדקים בקצוות ומשתדלים שלא יישארו כיסי אוויר בתוך הרביולי - בזמן הבישול הם עלולים להתנפח ולגרום לרביולי להתפוצץ.
  7. מסדרים את הרביולי בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים היטב בניילון ומקפיאים חצי שעה לפחות - או עד השימוש.

 

בישול והגשה

  1. חצי שעה לפני בישול הרביולי מוציאים את הרוטב מהמקרר ומחלקים לצלחות.
  2. ממלאים סיר גדול במים, כך שיגיעו עד כשני-שלישים מגובהו. ממליחים ומביאים לרתיחה.
  3. מוציאים את הרביולי מהמקפיא ומבשלים כ-4 דקות.
  4. מוציאים מהסיר באמצעות כף מחוררת, מסננים ומעבירים לקערות עם הרוטב הקר. מגישים מיד.

 

טיפ

  • אם אין לכם זמן או סבלנות להכין ריקוטה ביתית - החליפו אותה ב-250 גרם ריקוטה קנויה.