אפשר להשתמש ברוטב ברביקיו כתוספת להמבורגר, כרוטב לצליית עוף בתנור או כזיגוג לבשר צלוי על הגריל. אם משתמשים בו כזיגוג, יש למרוח אותו על הבשר הצלוי רק לקראת תום הצלייה - אחרת הוא עלול להישרף בגלל תכולת הסוכר הגבוהה שבו.
מרכיבים
- 1 בצל בינוני
- 3 כפות שמן זית
- 6 שיני שום
- 3/4 כוס ברבן
- 1 כפית קפה נמס מומסת ב-1/4 כוס מים רותחים
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס גס
- 1/2 כף מלח
- 1 בקבוק (700 גרם) פסאטה איטלקית (עגבניות מרוסקות למחית חלקה)
- 1/2 כוס חומץ
- 1 כף (או יותר) פלפלי צ'יפוטלה ברוטב אדובו, קצוצים דק
- 4 כפות רוטב סויה
- 1/2 כוס סוכר חום דחוס
אופן ההכנה
- קוצצים דק את הבצל ומניחים בסיר קטן. מוסיפים את שמן הזית ומטגנים על להבה נמוכה עד שהבצל הופך לשקוף. מוסיפים את השום ומערבבים כמה שניות - נזהרים שהשום לא ייחרך.
- מוסיפים את הברבן ואת הקפה הנמס ומביאים לרתיחה. מבשלים תוך ערבוב כמה דקות, עד שנפח הנוזלים מצטמצם מעט.
- מוסיפים את שאר המרכיבים, מביאים לרתיחה, מקטינים להבה ומבשלים כ-20 דקות עד שהרוטב הופך לסמיך. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.