אפשר להשתמש ברוטב ברביקיו כתוספת להמבורגר, כרוטב לצליית עוף בתנור או כזיגוג לבשר צלוי על הגריל. אם משתמשים בו כזיגוג, יש למרוח אותו על הבשר הצלוי רק לקראת תום הצלייה - אחרת הוא עלול להישרף בגלל תכולת הסוכר הגבוהה שבו.

 

מרכיבים

  • 1 בצל בינוני
  • 3 כפות שמן זית
  • 6 שיני שום
  • 3/4 כוס ברבן
  • 1 כפית קפה נמס מומסת ב-1/4 כוס מים רותחים
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס גס
  • 1/2 כף מלח
  • 1 בקבוק (700 גרם) פסאטה איטלקית (עגבניות מרוסקות למחית חלקה)
  • 1/2 כוס חומץ
  • 1 כף (או יותר) פלפלי צ'יפוטלה ברוטב אדובו, קצוצים דק
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 1/2 כוס סוכר חום דחוס

 

אופן ההכנה

  1. קוצצים דק את הבצל ומניחים בסיר קטן. מוסיפים את שמן הזית ומטגנים על להבה נמוכה עד שהבצל הופך לשקוף. מוסיפים את השום ומערבבים כמה שניות - נזהרים שהשום לא ייחרך.
  2. מוסיפים את הברבן ואת הקפה הנמס ומביאים לרתיחה. מבשלים תוך ערבוב כמה דקות, עד שנפח הנוזלים מצטמצם מעט.
  3. מוסיפים את שאר המרכיבים, מביאים לרתיחה, מקטינים להבה ומבשלים כ-20 דקות עד שהרוטב הופך לסמיך. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.