מרכיבים

  • 6 כרעי עוף
  • 8-6 תפוחי אדמה אדומים בגודל בינוני
  • שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. קולפים את תפוחי האדמה. חוצים אותם לאורך ואחר כך לרוחב לקבלת רבעים. משרים את הפלחים במשך רבע שעה בקערה גדולה עם הרבה מים. באמצע ההשריה מחליפים את המים.
  2. מוציאים את תפוחי האדמה מהקערה, מעבירים אותם לסיר ויוצקים עליהם מים קרים עד שהם מכוסים לחלוטין. מוסיפים מלח (1 כף מלח לכל ליטר מים), מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה עד שאפשר לנעוץ בתפודים סכין בקלות. מסננים את תפוחי האדמה ומשאירים אותם במסננת כדי שיתייבשו.
  3. מחממים תנור לחום גבוה מאוד (240 מעלות). משמנים קלות תבנית אפייה ומסדרים בה את הכרעיים ואת תפוחי האדמה בצפיפות. בוזקים מלח ופלפל שחור על תכולת התבנית.
  4. כשהתנור חם, מכניסים לתוכו את התבנית ומיד מורידים את הטמפרטורה ל-200 מעלות.
  5. כעבור כ-20 דקות מוציאים את התבנית והופכים את הכרעיים. ממשיכים לצלות את העוף ותפוחי האדמה עד שהעוף מבושל ותפוחי האדמה שחומים – כ-40-30 דקות. מדי פעם מנערים פעם את התבנית.
  6. מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים אותה בצד למשך כמה דקות לפני ההגשה.