מרכיבים (4-3 מנות)

  • 1 עוף במשקל בינוני, רצוי אורגני וטרי ככל האפשר
  • 8-6 תפוחי אדמה אדומים בגודל בינוני
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. משמנים בנדיבות תבנית אפייה.
  3. קולפים את תפוחי האדמה. חוצים אותם לאורך ואחר כך לרוחב לקבלת רבעים. מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית ומכניסים לתנור למשך כחצי שעה, עד שתפוחי האדמה מתחילים להתרכך.
  4. מוציאים את התבנית מהתנור ומעלים את הטמפרטורה ל-240 מעלות. משמנים קלות תבנית אפייה לא גדולה, שתכיל את העוף כך שיישאר סביבו כמה שפחות מקום.
  5. מייבשים היטב את העוף בעזרת מגבות נייר. ממליחים ומפלפלים את חלקו הפנימי של העוף. משמנים קלות את הידיים בשמן זית ומורחים את העוף באופן אחיד בשמן. מניחים את העוף בתבנית כשהחזה פונה כלפי מעלה. ממליחים ומפלפלים אותו.
  6. כשהתנור חם, מכניסים לתוכו את התבנית ומיד מורידים את הטמפרטורה ל-200 מעלות.
  7. צולים את העוף במשך 15 דקות, מוציאים את התבנית והופכים אותו, כך שהחזה יפנה כלפי מטה. מחזירים את שתי התבניות לתנור וממשיכים לצלות את העוף ותפוחי האדמה עד שהם מוכנים – כ-40-30 דקות.