שחר פלג, תעודת זהות

 

גיל: 35

השכלה: תואר בעיצוב פנים במכון האקדמי הטכנולוגי חולון

עובד: שש שנים, סטודיו Peleg Design

מגורים: גבעתיים

 

 

 

שחר פלג לא התכוון ללמוד עיצוב פנים. הוא גם לא התכוון למכור מוצרים במוזיאון ה-MOMA בניו יורק. הדברים פשוט קורים לו, הוא אומר. שש שנים לאחר שפתח את הסטודיו שלו, הוא כבר נחשב למעצב מצליח, שמוכר אלפי פריטים ממוצריו בחנויות מובילות בארץ ובעולם. 

 

איך זה התחיל?

 

"ללימודי עיצוב פנים נרשמתי על הדרך, ראיתי מודעה ביום האחרון להרשמה ולהפתעתי התקבלתי. במהלך הלימודים התחלתי להתמקד בעיצוב מוצר. זה מה שאני אוהב לעשות וזה מה שאני טוב בו".

 

ויש לו קבלות: מי לא מכיר את האיש המגנטי הקטן על הפלדלת, שאוחז בסט המפתחות הביתי? "אני מאמין שהעסק שלי מצליח כי הוא מבוסס על רעיונות שמשלבים הומור ופונקציונליות. מוצר כמו האיש שמחזיק את המפתחות בא מצורך", אומר פלג. "אבל הרעיון הוא רק בסיס, סביבו נבנה כל השאר. קודם חשבתי על מגנט שנצמד לדלת. משם יצאתי לחקור אם הוא יהיה ממתכת או מפלסטיק, תלת ממדי או שטוח. ואז מגיע השלב של פרטים טכניים ושיווק. עיצוב מוצר זה לא רק רעיון".

 

ממה אתה מושפע?

 

"מכל מה שסביב. ארכיטקטורה, עיצוב גרפי, פרסומות, אני פריק של ערוץ 8. כל מה שהוא לא עיצוב מוצר. להרבה מעצבי מוצר מתחילים יש נטייה להסתובב בבלוגים ולראות מה הולך. זה פחות מדבר אלי. מה שפותח לי את הראש הוא בכיוון אחר, למשל גשר של קלטראווה (סנטיאגו קלאטרווה, אדריכל ספרדי שתיכנן גשרים מפורסמים, בהם גשר המיתרים בירושלים – ש"ה), שיש בו פיזיקה, מדע ואפקטים".

 

מיהם גיבורי התרבות שלך?

 

"הגיבורים שלי נמצאים בעולם הקסמים. בתור ילד אהבתי מופעי קוסמות, ובגיל העשרה למדתי קוסמות. עולם ההפתעה, האשליה והריחוף באוויר תמיד ריתק אותי. בעיצוב שלי יש הרבה פיזיקה ואופטיקה. במעמד בקבוק היין, למשל, יש מוטיב של אשליה בהיבט של שיווי המשקל, ויש שימוש בשרשרת ובחבל, שהם אביזרים הנחוצים לקוסם. עכשיו אני עובד על מוצר שמקבל השראה מקלפים".

 

מעמד לבקבוק יין (צילום: דן לב)
מעמד לבקבוק יין (צילום: דן לב)

 

העובדה שאתה מעצב משפיעה על סגנון החיים שלך?

 

"היום זה די מגדיר אותי. אני אומר את זה בזהירות כי אני אבא לשתי בנות, יש לי חברים ועוד מיליון ואחד דברים. אני גם נהנה מהזהות הזו, טוב לי במקום שאני נמצא בו. אני עושה מה שאני אוהב ומצליח – זו פריבילגיה שאני יודע לראות אותה בזמן אמת ולהגיד עליה תודה.

 

"העיצוב מרכזי בחיי ובא לידי ביטוי בהכל. אשתי מעצבת פנים וביחד אנחנו מחפשים תערוכות עיצוב, חנויות עיצוב, אנחנו מתפעלים מבניינים. בבית אני יכול לדבר על רעיון חדש ויש לי פידבק חשוב וטוב. זה בהחלט משתלט על החיים".

 

יש פריט שבו אתה גאה במיוחד?

 

"הפריט שאני הכי אוהב וקשור אליו הוא האגרטל המגנטי. במובן מסוים זה היה הפריט שפתח לי את הקריירה, הראשון שנמכר בכמויות גדולות וגרם לי להבין שאפשר למכור מוצרים מעוצבים ולחיות מהמקצוע".

 

האגרטל המגנטי, שגרם לו להבין שאפשר לחיות מעיצוב (צילום: דן לב)
האגרטל המגנטי, שגרם לו להבין שאפשר לחיות מעיצוב (צילום: דן לב)

 

את האגרטל עיצב בתחילת דרכו, עם נישואיו. "חיפשנו פריט שיהיה 'מרכז שולחן' לחתונה. לא התחברנו לאף הצעה שקיבלנו, אז החלטתי לעצב משהו משלי".

 

סקיצה של האגרטל. רעיון שהגה בשביל החתונה שלו עצמו (צילום: דן לב)
סקיצה של האגרטל. רעיון שהגה בשביל החתונה שלו עצמו (צילום: דן לב)

 

שאיפה בלב?

 

"שאוכל להמשיך לעשות זאת תמיד".

 

ומה תהיה הפסגה הבאה שתכבוש, להערכתך?

 

"בכל פעם אני מופתע מהמקומות שאליהם אני מגיע. אני מציין נקודה, מגיע לשתיים אחריה ואומר 'וואלה'. הדברים פשוט קורים. האגרטלים נמכרים ב-MOMA בניו יורק וזה לא היה יעד שהצבתי לעצמי, זה פשוט קרה".