מתוך התוכנית "ארוחת שבת"

 

המרכיבים

  • נתח פילה נקי במשקל 500 גרם
  • 1 כף סילאן
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 ענף רוזמרין
  • 1 ענף טימין
  • 3 שיני שום כתושות
  • 3 כפות חרדל דיז'ון

 

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מחממים שמן זית במחבת, מניחים בה את הפילה וצורבים אותו מכל הצדדים עד השחמה.
  3. מעבירים את הנתח לתבנית שרופדה בנייר אפייה ומורחים עליו חרדל וסילאן. מפזרים מלח, פלפל, שום, עלי רוזמרין ועלי טימין.
  4. מכניסים את התבנית לתנור וצולים במשך 20 דקות.
  5. מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים לנתח להתקרר מעט. חותכים לנתחים עבים או לפרוסות דקות ומגישים.