מתוך התוכנית "אוכל של בית".

 

מרכיבים

 

ללבן

  • שמן לטיגון
  • 100 גרם צנוברים
  • 3 שיני שום קצוצות דק
  • 1 ליטר יוגורט 4% שומן
  • 1 ביצה
  • 3 כוסות ציר ירקות (אפשר גם מאבקת מרק)
  • חופן נענע טרייה קצוצה
  • מלח

 

לאורז

  • 2 כוסות אורז
  • 2 כפות שמן 
  • 4 כוסות מים
  • מלח
  • פלפל לבן
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1 כוכב אניס
  • 1 מקל קינמון
  • 2 עלי דפנה
  • 1/2 כפית הל טחון
  • כמון
  • בהרט
  • פטרוזיליה

 

אופן ההכנה

  1. האורז: מחממים את השמן בסיר. מוסיפים את האורז והתבלינים ומערבבים כדקה על להבה קטנה.
  2. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה מקטינים להבה ומכסים. מבשלים במשך 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה.
  3. הלבן: משחימים את הצנוברים במעט שמן ואחריהם את השום.
  4. טורפים היטב את היוגורט והביצה. מוסיפים את ציר הירקות ומערבבים היטב, עד שמתקבלת תערובת אחידה. מעבירים לסיר ומבשלים על אש גבוהה, תוך ערבוב מתמיד (חשוב מאוד להקפיד על הערבוב - בלעדיו הביצה תיקרש, כך שיהיו ביוגורט גושים).
  5. כשהתערובת מתחילה לרתוח מנמיכים את האש ומוסיפים לסיר את השום ואת הצנוברים (במשך כל הזמן ממשיכים לערבב). מוסיפים קצת מלח לפי הטעם, מרתיחים שוב ולקראת הסוף מוסיפים את הנענע. מורידים מהאש ומצננים.
  6. ההגשה: מגישים את הלבן המבושל על האורז או בנפרד. מפזרים את הפטרוזיליה על האורז.