מתוך התוכנית "אוכל של בית"

 

המרכיבים

  • 6 תפוחי אדמה גדולים, קלופים
  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
  • 1 בצל קטן חתוך דק
  • מלח
  • פטרוזיליה
  • 3 כפות שמן זית
  • שמן לטיגון
  • בהרט

 

אופן ההכנה

  1. מבשלים את תפוחי אדמה בסיר אידוי או במי מלח עד שהם רכים. מסננים.
  2. מעבירים את תפוחי האדמה לבלנדר ומועכים לפירה. מוסיפים שמן זית ומלח ומערבבים.
  3. משמנים מחבת בשמן ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך שקוף.
  4. מוסיפים למחבת את הבשר, המלח, הבהרט והפטרוזיליה ומטגנים תוך ערבוב עד שהבשר מבושל.
  5. מסדרים בתבנית חצי מכמות הפירה. מעל מסדרים את הבשר ומכסים במחצית הנותרת של הפירה.
  6. מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות ואופים עד השחמה.