מתוך התוכנית "הכי טרי שיש".

 

מרכיבים (3-2 מנות)

 

להמבורגר

  • 1/2 ק"ג בשר שפונדרה ללא עצם
  • 5 ענפי טימין
  • 10 שיני שום, חתוכות גס
  • 5 עלי דפנה
  • 2 כרשים, חתוכות גס
  • 1 סלרי אמריקאי, חתוך גס
  • כ-2 ליטר ציר עוף רותח 

 

לאיולי פלפלים

  • 5 פלפלים אדומים קלויים וקלופים
  • 9 חלמונים
  • 1 ביצה
  • 40 גרם חרדל חלק
  • 140 מ"ל מיץ לימון
  • 800 מ"ל שמן תירס

 

לבצלים הכבושים

  • 3 בצלים סגולים
  • 1 סלק חתוך גס
  • 1 כוס חומץ יין אדום
  • 1 כוס מים
  • 1 כוס סוכר

 

לסלט

  • 2 כוסות מיקס עלים ירוקים וחסות
  • שמן אבוקדו
  • מלח, פלפל
  • 1/2 לימון

 

להגשה

  • לחמניות המבורגר
  • רוקט

 

אופן ההכנה

  1. הבשר: שמים בסיר את כל מרכיבי השפונדרה ויוצקים עליהם את הציר הרותח. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים על אש נמוכה 3 שעות. מפוררים את הבשר כשהוא רך לחלוטין.
  2. האיולי: טוחנים את הפלפלים עם שאר המרכיבים פרט לשמן. ממשיכים לטחון ומזליפים את השמן באיטיות רבה עד ליצירת רוטב סמיך מאוד ואחיד.
  3. הבצל: שמים בסיר את כל המרכיבים ומביא לרתיחה. מכבים את האש ומצננים לחלוטין.
  4. הרכבת המנה: מורחים לחמניית המבורגר באיולי, מסדרים מעל את הבשר המפורר, בצלים כבושים ורוקט. מערבבים את חומרי הסלט ומגישים הכל מיד.