מתוך התוכנית "הכי טרי שיש".
מרכיבים (3-2 מנות)
להמבורגר
- 1/2 ק"ג בשר שפונדרה ללא עצם
- 5 ענפי טימין
- 10 שיני שום, חתוכות גס
- 5 עלי דפנה
- 2 כרשים, חתוכות גס
- 1 סלרי אמריקאי, חתוך גס
- כ-2 ליטר ציר עוף רותח
לאיולי פלפלים
- 5 פלפלים אדומים קלויים וקלופים
- 9 חלמונים
- 1 ביצה
- 40 גרם חרדל חלק
- 140 מ"ל מיץ לימון
- 800 מ"ל שמן תירס
לבצלים הכבושים
- 3 בצלים סגולים
- 1 סלק חתוך גס
- 1 כוס חומץ יין אדום
- 1 כוס מים
- 1 כוס סוכר
לסלט
- 2 כוסות מיקס עלים ירוקים וחסות
- שמן אבוקדו
- מלח, פלפל
- 1/2 לימון
להגשה
- לחמניות המבורגר
- רוקט
אופן ההכנה
- הבשר: שמים בסיר את כל מרכיבי השפונדרה ויוצקים עליהם את הציר הרותח. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים על אש נמוכה 3 שעות. מפוררים את הבשר כשהוא רך לחלוטין.
- האיולי: טוחנים את הפלפלים עם שאר המרכיבים פרט לשמן. ממשיכים לטחון ומזליפים את השמן באיטיות רבה עד ליצירת רוטב סמיך מאוד ואחיד.
- הבצל: שמים בסיר את כל המרכיבים ומביא לרתיחה. מכבים את האש ומצננים לחלוטין.
- הרכבת המנה: מורחים לחמניית המבורגר באיולי, מסדרים מעל את הבשר המפורר, בצלים כבושים ורוקט. מערבבים את חומרי הסלט ומגישים הכל מיד.