מתוך התוכנית "מיקי שמו אופה מהלב"

 

המרכיבים

לבצקניות

  • 2 ו-1/2 כוסות קמח
  • 2 תפוחי אדמה מבושלים למחית
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 חבילה שמרית או 1/2 קוביית שמרים טריים
  • 1 -1/2 כוסות מים
  • 50 גרם קורנפלור

 

לטיגון

  • 3 בקבוקי שמן קנולה

 

לסירופ

  • 1 ליטר מים
  • 1 ק"ג סוכר
  • מי זהר
  • מיץ מלימון טרי
  • קליפת לימון

 

אופן הכנה

  1. הבצק: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את תפוחי האדמה המרוסקים, הקמח, הקורנפלור, הסוכר, השמרים והמים. 
  2. משאירים בקערת המיקסר את הבצק למחצית השעה כדי שהשמרים יבצעו את פעולתם.
  3. הסירופ: מביאים את כל חומרי הסירופ לרתיחה בסיר.
  4. טיגון הבצקניות: מעבירים את הבצק לשק זילוף ומזלפים יחידות קטנות ישירות לשמן הרותח
  5. מטגנים מ-2 הצדדים ומעבירים לסיר עם הסירופ. מגישים, רצוי לצד כוס לימונדה.