"תעמדי ישר", פוקדת אם מתולתלת על בתה המתבגרת, שולפת את מכשיר האייפון ומצלמת אותה מול המראה בבוטיק אמה ברמת השרון. הנערה, בת 17 לערך, מודדת שמלות פרום בקצב מסחרר. "זה לא סקסי מספיק", היא מאנפפת בקולה ומודדת שמלת ערב סגולה של Made By Lilamist – הקו השני של מעצבת האופנה לילך אלגרבלי. "כל השמלות בחנות עולות עד 400 שקל", משכנעת אותן המוכרת הדקיקה. "במחיר הזה", אומרת לה האם, "למה שלא תיקחי שתיים?" אחרי שעה של התלבטויות מצדן, אפילו אני כבר התייאשתי והלכתי.

 

לפני כארבע וחצי שנים הקימו החברות הטובות שגית גוטרמן-אבישי ולירית צירמן-צימט את בוטיק אמה ברמת השרון, שמאז גדל והתרחב לרשת בת שלושה סניפים (ברחוב שינקין בתל אביב ובקניון שרונים בהוד השרון). כמו בוטיקאיות ישראליות רבות אחרות, הן התחילו בייבוא של בגדים טרנדיים לצעירות מהונג קונג וקוריאה. לצד אלו הן מקפידות להציג בחנויותיהן עיצובים של המעצבות הישראליות שלי דהרי, קרן גרוס, שרון בועז ו-Lilamist.

 

 

  (צילום: יריב פיין וגיא כושי )

 

 

הייבוא מהמזרח אומנם מאפשר מחירים זולים ואיכות בינונית הזהה לזו של רשתות האופנה, אבל הופך את הביקור בבוטיק לחסר ייחוד. נכון, חלק גדול מהפריטים בחנות מקסימים והאירוח הביתי שהוא מציע מתעלה על זה של בוטיקים רבים, אך שיטוט בין הקולבים מעניק תחושת דז'ה וו. "המזרח הרחוק הוא גדול ויש בו מקום לכולם", הן אומרות בתגובה. "אנחנו בוחרות פריטים לפי הטעם האישי של שתינו. נכון שהיום כל דיילת לשעבר פותחת בוטיק של בגדים מהמזרח הרחוק, אבל הייחוד שלנו הוא בקו הנעליים שאנחנו מייצרות ובכמויות המצומצמות שאנו מביאות מכל פריט".

 

בבוטיק הקטן תלויים בצפיפות פריטי אופנה רבים, שיחד יוצרים את מה שהן מכנות "הסגנון האורבני פוגש את הסגנון הרומנטי". ובעברית: בגדי קז'ואל חמודים ליומיום לצד שמלות ערב רומנטיות לאירועי הקיץ. כך תמצאו חולצת טי מקסימה בדוגמת פסים רחבים בירוק ושחור עם לב אדום גדול היוצר גזרה שפיצית בחלקה התחתון של החולצה, ולידה שמלת ערב ללא שרוולים בצבע שמנת שחלקה התחתון עשוי מחתיכות שיפון דקות הגזורות כנוצות. מי שמחפשת קריצה לשנות ה-80 תגלה מגוון גופיות בהדפס מנומר או עשויות פוטר בצבע אפור, המצוידות בכריות כתפיים בולטות. מכנסונים קצרים בהדפסים קיציים צבעוניים וגופיות אוברסייז צבעוניות מרשת ישלימו את המראה.

 

 

  (צילום: יריב פיין וגיא כושי )

 

 

למרות ההיצע, טווח המידות אינו רחב. חלק מהפריטים מגיעים כוואן סייז, והאחרים בטווח מידות מצומצם – מה שמגדיר מראש את קהל הלקוחות כנשים דקיקות. המחירים, כאמור, לא עולים על 400 שקל לפריט, כאשר הממוצע הוא 200 שקל לחולצה או לזוג מכנסיים. כך יכולות נערות צעירות במידות לא גדולות לצאת מהבוטיק עם כמה פריטים מדי עונה, ועל הדרך לזכות במעט מאבק הכוכבים של פרזנטוריות הבוטיק הנוצצות לאורך השנים: אפרת גוש, אילנה ברקוביץ' ולירז צ'רכי.

 

מחירים: חולצות וגופיות, 330-120 שקל; שמלות, 400-120 שקל; חצאיות, 360-230 שקל; מכנסיים, 400-250 שקל; אביזרים, 380-15 שקל.

 

להשיג בשינקין 15, תל אביב, טל' 03-5288808; סוקולוב 22, רמת השרון, טל' 03-54707076; קניון שרונים, הוד השרון, טל' 09-7451114.

 

 

  (צילום: יריב פיין וגיא כושי )

 

 

השורה התחתונה

מדד האיכות: בינוני. הייבוא מהמזרח הרחוק מעולם לא הצטיין באיכות הבדים והתפירה.

מדד השיק: טוב מאוד. למרות שהפריטים אינם מתאמצים להתאים לטרנדים עונתיים, הם שומרים על ייחודיות.

למי מתאים: לצעירות בגילן וברוחן.

כמה להוציא: ב-700 שקל תצאו מהבוטיק עם מיני מלתחה לקיץ.