מרכיבים (2 מנות)

 

לפולנטה

  • 3 כוסות מים
  • 1 כוס קמח תירס
  • 6 כפות שמן זית או 4 כפות שמן זית + 25 גרם חמאה
  • מלח
  • פלפל

 

לעוף בחלב קוקוס

  • שמן קנולה לטיגון
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 4 פרוסות דקות של פלפל ירוק חריף טרי
  • 5 שיני שום
  • 1 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
  • 2 נתחי חזה עוף חתוכים לקוביות
  • 6 כפות רוטב סויה
  • כוס חלב קוקוס
  • כפית משחת קארי אדום (למי שאוהבים פחות חריף – 1/2 כפית)
  • פלפל

 

אופן ההכנה

  1. יוצקים לסיר 3 כוסות מים. מוסיפים את קמח התירס ומביאים לרתיחה תוך בחישה. מנמיכים את האש, מוסיפים את שמן הזית ומבשלים תוך בחישה כ-15 דקות, עד שהתערובת מסמיכה. מוסיפים מלח ופלפל ומורידים מהאש.
  2. מרטיבים תבנית ויוצקים לתוכה את הפולנטה. משטחים ומיישרים לגובה אחיד. מקררים לטמפרטורת החדר. חותכים לקוביות, בהתאם לגודל המנה.
  3. מטגנים בצל, פלפל, שום וג'ינג'ר במשך 3 דקות. מוסיפים את העוף ומטגנים עוד 5 דקות.
  4. מוסיפים רוטב סויה ומערבבים. מוסיפים את חלב הקוקוס, משחת הקארי, פלפל שחור וגם צ'ילי אם רוצים. מבשלים כמה דקות ומסירים מהאש.
  5. מרכיבים את המנה: יוצקים בכל צלחת כף רוטב ומניחים מעל קוביית פולנטה. נועצים בפולנטה קיסם ומשפדים עליו נתח עוף ודובדבן (אפשר להוסיף גם שן שום).
  6. מגישים חם או קר.
  7. בתיאבון!