מרכיבים (2 מנות)
לרוטב
- 2 כפות שמן בוטנים
- 2 כפות חומץ (רצוי חומץ אורז)
- 1 כפית רוטב סויה
- 2 כפות שמן זית
- 2 שיני שום, קלופות וכתושות
- 2 כפות חמאת בוטנים
לסלט
- 120 גרם אטריות שעועית או אטריות אורז
- 2 מלפפונים, פרוסים לפרוסות דקות
- עלים מכ־1/2 צרור כוסברה, קצוצים
- 2 גבעולי בצק ירוק או עירית, קצוצים
לזרייה
- 1 כפית שומשום שחור
- צ'ילי אדום גרוס, לפי טעם
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב לרוטב אחיד.
- מרתיחים מים ויוצקים לקערה. מוסיפים את האטריות ושורים כ-4 דקות, בהתאם להורות היצרן. מסננים ומעבירים לקערת הגשה.
- מוסיפים לאטריות את פרוסות המלפפון, הכוסברה והבצל הירוק ומערבבים.
- יוצקים על הסלט את הרוטב ומערבבים. זורים מלמעלה את השומשום השחור והצ'ילי ומגישים.