חמש עובדות על בגדי הים:

 

1. בגדי הים הראשונים לנשים הופיעו בסוף המאה ה־19 והיו מורכבים משני חלקים, טוניקה וברמודה (מבדי כותנה או צמר). ב־1920 בגד הים שימש כבגד חוף ולא נועד לשחייה בשל משקלו.

 

2. בגד הים הגמיש הראשון (מסריג ריב) הוצג לראווה בפריז בשנת 1924 על ידי האופנאי הצרפתי ז'אן פטו. הוא התאפיין בעיצוב קוביסטי, והמעצבת והאגדה קוקו שאנל הייתה מהראשונות שעטו על גופן את הדגם המדובר.

 

3. בשנת 1946 חשף היצרן הצרפתי לואי ריאר את ה"ביקיני" הראשון בהיסטוריה. הוא העניק לו את הכינוי על שם "איי ביקיני", שבהם נערכו באותה השנה ניסויים בפצצות גרעין על ידי ממשלת ארה"ב. באותה תקופת זמן נכנסו לשוק אריגים קלי משקל שאפשרו ייבוש מהיר.

 

בצרפת התקבל הביקיני בזרועות פתוחות. בספרד, לעומת זאת, אסרו על נשים ללבוש ביקיני, ובארה"ב זמן ההסתגלות היה ממושך במיוחד - רק בשנות ה־60 החלו נשים להעז ולהופיע עמו.

 

4. הזינוק בפופולריות של הביקיני התרחש בשנת 1956 בהשראת הסרט "ואלוהים ברא את האישה", שבו הופיעה השחקנית בריז'יט בארדו בבגד ים זעיר. אחריה, באמצע שנות ה־60, הגיחה השחקנית אורסולה אנדרס מן המים בביקיני זעיר בתפקידה כנערת בונד בסרט "ד"ר נו", והוא הפך לשם דבר ברחבי העולם.

 

5. בשנות ה־60 השימוש בסיב הנמתח לייקרה הפך פופולרי וגלובלי וסימן את תחילת המהפכה בענף בגדי הים.

 

קיץ 2011, טומי הילפיגר (צילום: gettyimages)
קיץ 2011, טומי הילפיגר (צילום: gettyimages)

 

ארבע הגזרות הפופולריות:

 

  • ביקיני - מורכב משני חלקים: חלק עליון בגזרת חזיית משולשים או סטרפלס וחלק תחתון במגוון עוביים ודוגמאות.

 

  • טנקיני - משלב חלק עליון בגזרת גופייה וחלק תחתון של ביקיני.

 

  • מונוקיני - בגד ים שבו החלק התחתון והחלק העליון מחוברים, לרוב ברצועת בד צרה, ובעל חיתוכים ומפתחים באזור הבטן.

 

  • שלם - בעל חלק אחד המזכיר בגזרתו בגד גוף ומגיע בשלל מפתחים ועיצובים (למשל, קולר או סטרפלס).

 

קיץ 2011, גוצ'י
קיץ 2011, גוצ'י

 

גאווה מקומית

 

בשנות ה־40 הוקמו מפעלי בגדי הים הראשונים בארץ, ובראשם דיווה האגדי. בשלהי שנות ה־50 הצטרף לשוק המותג גוטקס, שהוקם על ידי בני הזוג גוטליב (שהסבו את קו הייצור של מפעלם ממעילי גשם לבגדי ים). בשנת 1972 זכתה לאה גוטליב במקום הראשון ביריד בגדי ים וחוף בקאן, ובשנת 1981 הוענק לה פרס העיתונות הבינלאומית על היותה המעצבת המצטיינת בעולם בקטגוריית בגדי ים וחוף. לפני כחמש שנים (לאחר שגוטקס נמכרה), גוטליב השיקה מותג עצמאי הנושא את שמה - LEA.

 

בשנות ה־60 וה־70, הודות להצלחתו האדירה ולמוניטין שצבר המותג גוטקס, הפכה ישראל למובילה בעולם בתחום. מעצב בגדי הים והאופנה גדעון אוברזון, שעמד במשך עשרות שנים בראש המותגים הנחשקים והיוקרתיים "אוברזון" וגוטקס, העביר לאחרונה את שרביט הניהול ב"אוברזון" ליד ימינו, המעצבת הצעירה והמבטיחה קרן גסנר, שהפכה השנה למעצבת הראשית של המותג הישראלי המצליח.

 

תמי בן עמי ז"ל לגוטיקס, 1984 (צילום: בן לם)
תמי בן עמי ז"ל לגוטיקס, 1984 (צילום: בן לם)

 

התאימי את בגד הים למבנה גופך:

 

לטשטוש הבטן: רצוי לבחור בבגד ים שלם בעל חיתוך גבוה ובטנות תומכות. דוגמת המעטפת וכן דוגמאות הכוללות כיווצים בבטן (נפוצות בעיקר בבגדי ים שלמים) מחמיאות מאוד לאזור המותניים ויטשטשו בדיוק את מה שנרצה להסתיר.

 

לבעלות חזה שופע (בינוני עד גדול): מומלץ לא לוותר על תמיכה לחזה. בחרי בחזיית ברזלים עם קולר או בחזיית הולטר עם פס רחב (רצוי עם כתפיות עבות), ש"יחזיקו" וירימו את החזה לגובה טבעי ויציגו מראה מוצלח מכל הכיוונים – מלפנים ומהפרופיל. אם בחרת בבגד ים שלם, היצמדי לגזרת וי עמוקה, היוצרת אשליה של חזה קטן יותר.

 

לבעלות מבנה גוף מלא עד שמן: כדאי לבחור בדגם בעל הדפס דומיננטי, שיוצר אשליה אופטית של "שטח" קטן יותר ומטשטש את קימורי הגוף וגודל החזה.

 

לבעלות אגן רחב או ישבן רחב: מומלץ לבחור בתחתונים בגזרה בינונית עד גבוהה, עם חגורה מתקפלת שניתן לסדר בהתאם למבנה הגוף. פתרון נוח ויעיל אחר הוא תוספת של חצאית שיפון קטנה ושקפקפה או בד פראו קטן ואוורירי, שיטשטשו את קו הירכיים. גם תחתונים סולידיים וקלאסיים בצבעוניות שקטה וחלקה ישלימו את המלאכה - הגוון החלק לא מושך תשומת לב ויסייע לך למקד את העין באזור הכי יפה בגוף שלך.

 

לבעלות חזה בינוני עד קטן: בעלות חזה בינוני (מידת חזייה 75B) יכולות ליהנות מכל הגזרות (משולשים, סטרפלס, הולטר וכו'). בעלות חזה קטן ו"יציב" יכולות לבחור בגזרת המשולשים הקלאסית ובגזרת הסטרפלס, שמחמיאה בעיקר למי שהתברכה במבנה גוף צר וארוך.

 

לנמוכות: רצוי לרכוש גזרת קולר שתאריך את הצוואר, וכן להצטייד בבגד ים ביקיני בגזרה גבוהה (בעלת מפתח רגל עמוק) שתיצור אשליה של "קו רגליים" ארוך יותר.

___________________________________________________________________________________________________________

 

עוד GO Style:

___________________________________________________________________________________________________________

  

כללים לרכישת בגד ים:

 

איך בוחרים בגד ים ומתי?

העיתוי חשוב: מומלץ לבחור בגד ים ביום רגוע, כשיש לך זמן ואת מרגישה נוח עם גופך ואוהבת את הדמות שנשקפת מן המראה. התמקדי באזור הכי יפה בגופך - לרוב מדובר בפלג הגוף העליון, באזור מפתח החזה - ומשכי אליו את כל תשומת הלב.

 

 שני חלקים, שתי מידות:

אם החלטת ללכת על גזרת הביקיני, בחרי חלק עליון וחלק תחתון בהתאם למבנה גופך (לעתים במידות שונות). היום, בהמשך לשיטת המיקס אנד מאץ' הפופולרית, קל יותר לשלב חלקים שאינם בהכרח זהים בהתאם למידותייך ולטעמך האישי.

 

יתרון ההדפסים:

למי שחוששת לחשוף את גופה, כדאי לקנות בגד ים מודפס. ההדפסים בדרך כלל מטשטשים את חלקי הגוף שמתחתם, גם כאשר בגד הים רטוב ונדבק אל הגוף.

 

צבע זה כל הסיפור:

העונה הניחי לצבע השחור והעדיפי בגד ים חלק באחד מצבעי הקולור-בלוק הססגוניים (פוקסיה, כתום, ירוק דשא, כחול). למתקדמות נמליץ לשלב בין חלק עליון ורוד (פוקסיה) לחלק תחתון כתום, או בין ירוק דשא לכחול עז. מנגד, גם הצבע הלבן מככב העונה על חוף הים, ועל המדפים תמצאי שלל אופציות מתוחכמות וקלילות, בעיקר בגזרת הביקיני.

 

כך תשמרי על בגד הים:

 

  • דאגי שבגד הים לא יבוא במגע עם חומרי שיזוף, הגנה ובישום (המלצתנו: התמרחי לפני לבישתו)

 

  • שמן שיזוף מכתים את הבד והורס את הגומי, ולכן העדיפי להשתמש בתחליב שיזוף.

 

  • כדי להימנע משפשוף הבד, כדאי לשבת על מגבת ולא ישירות על החול.

 

  • חשיפה לשמש ורחצה במי כלור או מלח גורמות לצבע בגד הים לדהות. על כן בתום כל שימוש רצוי לשטוף אותו במים קרים (שטיפה ידנית) ולתלות במקום מוצל.