מתוך התוכנית "ארוחת שבת"
המרכיבים
- עוף שלם במשקל 2 ק"ג, כולל העור
- 200 גרם פיסטוקים
- 4 שיני שום
- טימין
- ענפי רוזמרין טריים
- 1/2 כוס שמן זית
- 2 כפות סילאן
- מלח
- פלפל שחור
- 2 בטטות חתוכות
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- חותכים את העוף לאורך הגב ומניחים אותו על תבנית אפייה כאשר החזה פונה כלפי מעלה.
- מערבבים בקערה גדולה את שאר המרכיבים ומושחים את העוף בתערובת שנוצרה.
- משחילים את הפיסטוקים בין העור לבשר לכל אורך העוף.
- מכניסים לתנור לאפייה של כ-50 דקות. לאחר 25 דקות מכניסים את הבטטות.