מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים"

 

המרכיבים

לבצק

  • 250 גרם קמח
  • 25 גרם שמן
  • מעט סוכר
  • מעט מלח
  • 120 מ"ל מים

 

למלית

  •  100 גרם חמאה או מרגרינה רכה
  • 30 גרם סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 לימון מגוררת
  • 3 חלמונים
  • 100 גרם אגוזי לוז קלויים וטחונים
  • 3 כפות פירורי עוגות (או פתי בר)
  • 3 חלבונים
  • 30 גרם סוכר
  • 500 גרם אפרסקים מגולענים וחתוכים לרבעים
  • 100 גרם ענבים אדומים
  • 2 כפות סוכר וניל גס
  • 1/4 כפית אבקת קינמון
  • 1 כף מיץ לימון

 

סיום השטרודל

  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 2 כפות אבקת סוכר

 

אופן ההכנה

  1. לשים יחד את כל מרכיבי הבצק (כ-5 דקות) עד שמתקבל בצק חלק. עוטפים בניילון נצמד ונותנים לו מנוחה של שעה.
  2. המלית: מקציפים חמאה, סוכר, מלח ולימון. מוסיפים בהדרגה חלמונים.
  3. משרים את האפרסקים והענבים עם הסוכר וניל מיץ לימון ואבקת קינמון.
  4. מקציפים חלבון ומוסיפים בהדרגה סוכר עד לקבלת קצף קל.
  5. מקפלים את הקצף יחד עם הפירורי עוגות והאגוזים הטחונים לתוך קציפת החמאה.
  6. מרדדים את הבצק, ממשיכים למתוח אותו עם גב היד דק מאוד על גבי סדין מקומח פרוס על השולחן.
  7. מפזרים חמאה מומסת, מורחים את מלית האגוזים בצד אחד של הבצק לכל האורך.
  8. מפזרים את הפירות המושרים, תולשים את קצות הבצק ומגלגלים אותו מעל המלית בעזרת הסדין.
  9. מחלקים את השטרודל ל- 2 חלקים, מורחים בחמאה מומסת ואופים ב- 180 מעלות כ-20 דקות.
  10. מצננים 10 דקות. מפזרים אבקת סוכר ומגישים עם גלידה וניל או רוטב פירות.

 

טיפים

  • יש להקפיד שקציפת החמאה לא תהיה קלה מדי כדי שלא תעלה ותנפח את השטרודל.
  • קצף החלבון של המלית צריך להיות קל בלבד כדי שיתערבב טוב עם שאר התערובת.
  • יש להשאיר בקצוות השטרודל פתחים כדי שהוא לא יתפוצץ באפייה.