מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים".

 

מרכיבים

 

לבצק

  • 250 גרם (3/4 1 כוסות) קמח
  • 2 כפות שמן
  • מעט סוכר
  • מעט מלח
  • 1/2 כוס מים

 

למלית תפוחי עץ

  • 800 גרם תפוחי עץ ירוקים (כ-6-5 תפוחים), קלופים וחתוכים לפרוסות דקות
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 50 גרם (כ-1/2 כוס) אגוזי לוז קלויים, טחונים
  • 30 גרם (כ-1/4 כוס) צימוקים בהירים
  • 1/4 כפית קינמון
  • קליפה מגוררת מ-1/4 לימון

 

לפיזור על הבצק

  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 50 גרם (כ-1/2 כוס) אגוזי לוז קלוים, טחונים

 

לרוטב הווניל

  • 1 כוס חלב
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
  • 2 חלמונים
  • 10 גרם (1 כף) קורנפלור
  • 1 מקל וניל

 

אופן ההכנה

  1. לשים יחד את כל מרכיבי הבצק כ-5 דקות, עד שמתקבל בצק חלק. עוטפים בניילון נצמד ונותנים לו מנוחה של שעה.
  2. פורסים סדין על משטח העבודה ומפזרים עליו קמח. מותחים את הבצק דק מאוד בעזרת גב היד.
  3. מפזרים על הבצק חמאה מומסת ואגוזי לוז טחונים.
  4. מערבבים ביד את כל חומרי המלית.
  5. מסדרים את המלית בתחילת הבצק, ותולשים את קצות הבצק. מגלגלים את הבצק יחד עם המלית בעזרת הסדין.
  6. מורידים קצוות ומחלקים לשתי יחידות באורך של כ-30 ס"מ.
  7. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים בחמאה מומסת ואופים בחום של 200 מעלות כ-22-25 דקות. מורחים שוב בחמאה מומסת, מצננים 10 דקות.
  8. מפזרים אבקת סוכר. מגישים עם רוטב וניל או גלידת וניל וקצפת בצד.

 

רוטב הווניל

  1. ממיסים את הקורנפלור עם מעט חלב קר, מוסיפים את החלמונים.
  2. מרתיחים בסיר את יתרת החלב, סוכר ותוכן מקל הווניל.
  3. יוצקים מעט חלב רותח על תערובת הקורנפלור, מערבבים ומחזירים הכל חזרה לתוך הסיר ומרתיחים שוב תוך כדי ערבוב. מצננים.

 

טיפים

  • יש להקפיד על שקילה מדויקת של הנוזלים כדי שהבצק לא יהיה רך מדי.
  • יש לערבב את חומרי המלית רק אחרי רידוד הבצק כדי שהתפוחים שבמלית לא יפרישו נוזלים.
  • כשמותחים את הבצק יש להקפיד שהוא יהיה דק מאוד.