מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים".
מרכיבים
לבצק
- 250 גרם (3/4 1 כוסות) קמח
- 2 כפות שמן
- מעט סוכר
- מעט מלח
- 1/2 כוס מים
למלית תפוחי עץ
- 800 גרם תפוחי עץ ירוקים (כ-6-5 תפוחים), קלופים וחתוכים לפרוסות דקות
- 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
- 50 גרם (כ-1/2 כוס) אגוזי לוז קלויים, טחונים
- 30 גרם (כ-1/4 כוס) צימוקים בהירים
- 1/4 כפית קינמון
- קליפה מגוררת מ-1/4 לימון
לפיזור על הבצק
- 50 גרם חמאה מומסת
- 50 גרם (כ-1/2 כוס) אגוזי לוז קלוים, טחונים
לרוטב הווניל
- 1 כוס חלב
- 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
- 2 חלמונים
- 10 גרם (1 כף) קורנפלור
- 1 מקל וניל
אופן ההכנה
- לשים יחד את כל מרכיבי הבצק כ-5 דקות, עד שמתקבל בצק חלק. עוטפים בניילון נצמד ונותנים לו מנוחה של שעה.
- פורסים סדין על משטח העבודה ומפזרים עליו קמח. מותחים את הבצק דק מאוד בעזרת גב היד.
- מפזרים על הבצק חמאה מומסת ואגוזי לוז טחונים.
- מערבבים ביד את כל חומרי המלית.
- מסדרים את המלית בתחילת הבצק, ותולשים את קצות הבצק. מגלגלים את הבצק יחד עם המלית בעזרת הסדין.
- מורידים קצוות ומחלקים לשתי יחידות באורך של כ-30 ס"מ.
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים בחמאה מומסת ואופים בחום של 200 מעלות כ-22-25 דקות. מורחים שוב בחמאה מומסת, מצננים 10 דקות.
- מפזרים אבקת סוכר. מגישים עם רוטב וניל או גלידת וניל וקצפת בצד.
רוטב הווניל
- ממיסים את הקורנפלור עם מעט חלב קר, מוסיפים את החלמונים.
- מרתיחים בסיר את יתרת החלב, סוכר ותוכן מקל הווניל.
- יוצקים מעט חלב רותח על תערובת הקורנפלור, מערבבים ומחזירים הכל חזרה לתוך הסיר ומרתיחים שוב תוך כדי ערבוב. מצננים.
טיפים
- יש להקפיד על שקילה מדויקת של הנוזלים כדי שהבצק לא יהיה רך מדי.
- יש לערבב את חומרי המלית רק אחרי רידוד הבצק כדי שהתפוחים שבמלית לא יפרישו נוזלים.
- כשמותחים את הבצק יש להקפיד שהוא יהיה דק מאוד.