עוד בסדרה "המזון שידע יותר מדי":
דויד המניאק והדלעת מצילים את תחנת החלל
הבריוש שלחם בנאצים אך לא שכח לאהוב
נקמתו המתוקה של בן הפונדקאי
עלילות חתיכת הדג שהתאהבה במנגו
_____________________________________________
דניס ברוטב עגבניות שרי, תרד וכוסברה
מרכיבים (2 מנות)
- 2 נתחי פילה של דג דניס או לברק, נקיים מעצמות
- 2 כפות שמן זית
- 300 גרם (כ-1/2 1 כוסות) עגבניות שרי
- 1/3 פלפל ירוק חריף, חתוך גס ל-4 פרוסות, ללא החלק עם הגרעינים
- מלח
- פלפל שחור
- 1 כפית פפריקה חריפה מעושנת
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- חופן עלי תרד נקיים
להגשה
- מיץ לימון
- כמה פרוסות עבות של לחם לבן
אופן ההכנה
- מחממים במחבת שמן זית. מוסיפים את עגבניות השרי ואת הפלפל הירוק ונותנים להם להיחרך על אש גבוהה כ-5 דקות. מערבבים מדי פעם.
- בזמן שהעגבניות והפלפלים מתבשלים מוציאים את הדג מהמקרר ומתבלים במעט מלח ופלפל.
- מורידים את גובה הלהבה, ובאמצעות מועך פירה או מזלג מועכים קלות (ובזהירות) את עגבניות השרי - צריך מעיכה קלה שרק תוציא את הנוזלים של העגבנייה. מוסיפים מעט מלח, את הפפריקה, הכוסברה ועלי התרד. מערבבים קלות ונותנים להכל להתבשל כ-2 דקות.
- מניחים את הדג על העגבניות כשהעור פונה כלפי מטה. כסים את המחבת, מבשלים 5-4 דקות - והדג מוכן.
- מכבים את הלהבה וסוחטים מעל הכל מעט מיץ לימון.
- מגישים את המנה עם פרוסות עבות של לחם לבן.