מרכיבים (6 מנות)

  • 1 חבילה ‭400)‬ גרם) שעועית לבנה מוקפאת, מופשרת
  • ‭1/4‬ כוס שמן זית 2
  • כוסות דלעת, קלופה וחתוכה למקלונים
  • 2 נתחי חזה עוף, חתוכים לרצועות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • ‭1/2‬ כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כוס מים

 

אופן ההכנה

  1. שמים את השעועית הלבנה בסיר, מכסים במים ומבשלים כ‭15-‬ דקות, או עד שהיא רכה. מסננים ושומרים את השעועית בצד.
  2. יוצקים לסיר את שמן הזית ומחממים. מוסיפים את הדלעת ומבשלים כ־10 דקות, עד שהיא מתרככת. מוציאים מהסיר ומניחים בצד.
  3. מוסיפים לסיר את רצועות העוף ומבשלים על להבה בינונית-גבוהה כמה דקות, עד שהן מזהיבות.
  4. מחזירים לסיר את הדלעת והשעועית, מתבלים במלח, בפלפל ובפפריקה ומוסיפים כוס מים. מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כ־10 דקות, עד שנותר בסיר רק מעט רוטב.
  5. מגישים חם.