מרכיבים (6 מנות)
- 1 חבילה 400) גרם) שעועית לבנה מוקפאת, מופשרת
- 1/4 כוס שמן זית 2
- כוסות דלעת, קלופה וחתוכה למקלונים
- 2 נתחי חזה עוף, חתוכים לרצועות
- מלח
- פלפל שחור
- 1 כפית פפריקה חריפה
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כוס מים
אופן ההכנה
- שמים את השעועית הלבנה בסיר, מכסים במים ומבשלים כ15- דקות, או עד שהיא רכה. מסננים ושומרים את השעועית בצד.
- יוצקים לסיר את שמן הזית ומחממים. מוסיפים את הדלעת ומבשלים כ־10 דקות, עד שהיא מתרככת. מוציאים מהסיר ומניחים בצד.
- מוסיפים לסיר את רצועות העוף ומבשלים על להבה בינונית-גבוהה כמה דקות, עד שהן מזהיבות.
- מחזירים לסיר את הדלעת והשעועית, מתבלים במלח, בפלפל ובפפריקה ומוסיפים כוס מים. מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כ־10 דקות, עד שנותר בסיר רק מעט רוטב.
- מגישים חם.