מתוך התוכנית "אוכל של בית"

 

המרכיבים

  • 4 תפוחי אדמה גדולים
  • 2 כפות חמאה
  • 1/2 כפית אבקת קארי
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות שמן
  • גבינת פטה חתוכה לקוביות
  • 1 בצל קטן חתוך לקוביות
  • מעט שמן זית

 

לרוטב

  • 2 מיכלי שמנת מתוקה
  • 8 משולשי גבינה מותכת
  • 1/4 כוס מים

 

אופן ההכנה

  1. מבשלים את תפוחי האדמה כ-15 דקות במי מלח. מסננים, מועכים למחית, מוסיפים חמאה, מלח, פלפל ואבקת קארי ומערבבים היטב.
  2. יוצרים ממחית תפוחי האדמה כדורים בגודל של משמש. בעזרת האגודל יוצרים חור בכדור ומכנסים לתוכו גבינה. סוגרים את הכדור ומגלגלים. מסדרים את הכדורים בתבנית שרופדה בנייר אפייה כשהם מרווחים אחד מהשני.
  3. משחימים את קוביות הבצל במחבת עם מעט שמן זית ומפזרים על הכדורים.
  4. מעבדים את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון, יוצקים על הקובות ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות במשך 15 דקות.