איך נראתה מפת הבידור של ישראל, השבוע לפני ארבעה עשורים? הצטרפו אל דודו פז, העורך המיתולוגי של "להיטון עולם הקולנוע", למסע נוסטלגי במנהרת הזמן של עולם הבידור, אל הסיפורים שעשו כותרות בדיוק השבוע לפני 40 שנה

 

(דודו פז)

מקבץ בידור עולמי, יוני 1971: "דרק והדומינוס", להקתו של אריק קלפטון, מתפרקת בעקבות ויכוחים קשים שפרצו באולפן ההקלטות, בעיצומה של העבודה על אריך-הנגן השני; אלבום פיראטי של הצמד (מיל.) סיימון וגרפונקל מעורר עניין רב. הסיבה: מלבד מספר פיזמונים חדשים, הוא כולל גם שיחה אישית נוקבת בין השניים על הרקע לפירוד; אלוף העולם באיגרוף, ג'ו פרייזר, שפצח בקריירה של זמר, סופג נוק-אאוט אמנותי, כאשר סיבוב ההופעות שלו באיטליה מתבטל בגלל מכירה אפסית של כרטיסים; גם להקת "סנטנה" נאלצת לבטל הופעה באיטליה, אבל מסיבה שונה – ציוד ההופעה לא הגיע בזמן; רינגו סטאר מתחיל לצלם בספרד סרט חדש, שנקרא "העיוור"; אלילי הטינאייג'רס האמריקנים הם כוכבי הסדרות המוזיקליות "משפחת פרטרידג'" ו"המאנקיס", הנהנות מרייטינג מרשים חרף רדידותן; קורטני קוקס ("חברים") חוגגת השבוע יומולדת שבע.

גם בישראל של יוני 1971 מתנהלים חיי חברה, תרבות ובידור תוססים. בעידן של טרום מוספי הבידור, השבועון להיטון הוא אחד ממקורות המידע הספורים - והמבוקשים. זה היה השבוע שהיה על-פי להיטון

 

שלום חנוך, החיפושיות, אלטון ג'ון והגל הנכון

שלום חנוך, השוהה עדיין בלונדון, עסוק בימים אלה בהקלטת פיזמונים חדשים לתקליטו אריך-הנגן הראשון, שייצא לשוק בחברת התקליטים של דיק ג'יימס. כך על-פי דיווח של יעקב קרייזברג, כתב להיטון בלונדון. "דיק ג'יימס, האיש שפרש חסותו על שלום חנוך, הוא מו"ל ידוע, שהחזיק בעבר במרבית מניות חברת המו"לות של הביטלס, ומי שגילה לאחרונה את אלטון ג'ון". בשיחה עם כתבנו ציין ג'יימס, כי לדעתו "שלום חנוך עלה על הגל הנכון".

 

הבלשים פשטו עם שחר. עצורים אריק איינשטיין ואורי זוהר

 

"מסיבת הסמים" של אריק ואורי

אריק איינשטיין נעצר השבוע על-ידי בלשי מחלק הסמים של משטרת תל-אביב, כחשוד בשימוש בסמים. לחוקרי המשטרה נודע על קיומו של צריף בצפון תל-אביב, שהפך למחששה. בתחילת השבוע נערכה פשיטה על הצריף, בעיצומה של מה שהגדירו אנשי החוק כ"מסיבת סמים". בפשיטה נעצרו גם אלונה, אשתו של אריק, אמרגנו צבי שיסל ואורי זוהר. כעבור שנים ספורות, כזכור, המירו אלונה ואורי את הסמים בטריפ דתי.

 

להיט בן 80. רבקה זוהר וסבתא רבקה זינאתי

 

אני והסבתא הקלטנו בצוותא

נא להכיר: רבקה זינאתי, הפיזמונאית הקשישה ביותר בעולם. היא בת 80 ואת השיר שכתבה, "בני אדם", מבצעת רבקה זוהר, שהיא במקרה או שלא במקרה נכדתה.

השיר של הסבתא ייכלל באריך-הנגן החדש של הזמרת המצליחה, שייצא בקרוב. עד אז היא ממשיכה להופיע מדי ערב במחזמר שובר הקופות "אירמה לה דוס".

 

לקחו את תקליט הכסף. אילן ואילנית, עדנה לב, יגאל בשן

 

צמרת זמרי ישראל במופע תקליט הזהב

במהלך השנה החולפת העניקה מערכת להיטון תקליט כסף לכל זמר, זמרת או להקה שכבש את המקום הראשון במצעד הפיזמונים העבריים של גלי צה"ל. המבצע שיצבור במהלך השנה את המספר הרב ביותר ביותר של תקליטי כסף – יזכה בתקליט זהב.

בסך-הכל הוענקו 30 תקליטי כסף לאמנים הבאים: שלמה ארצי, מוטי פליישר, ששי קשת, יהורם גאון, אריק איינשטיין, יגאל בשן, אילנית, אילן ואילנית, דדי בן עמי, השלושרים, חדווה ודוד, שובבי ציון, עדנה לב, אושיק לוי, אילנה רובינא, משפחת ירקוני, כיף התקווה, יהודית שוורץ, צוות הווי הנדסה קרבית, לא איכפת להם ולהקת פיקוד דרום.

רובם גם יופיעו במופע "תקליט הזהב 1971", שיתקיים ב-20 ביוני 1971 בהיכל התרבות בתל-אביב. המשך יבוא.

 

נפלא ומרנין. שלמה ארצי (שני מימין) ושושנה דמארי (יושבת) בהצגה "שירי החומש"

 

לא עוזב את העיר בלי שושנה

לשלמה ארצי, כזכור, מדור אישי בלהיטון הנקרא "כללי בהחלט". ארצי, המככב לצידה של שושנה דמארי בהצגה "שירי החומש", לא מתבייש להודות שהוא מעריץ את הפרטנרית שלו. וכך הוא כותב בטור השבועי:

היה נפלא ומרנין לראות כיצד שושנה דמארי, מי שמשלה בכיפת הזמר הישראלי שנים לא מעטות, שרה עם בחורים צעירים את להיטיה הגדולים - "מגדלור", "כלניות", "אני מצפת" ואחרים - שנכתבו בערך בגיל שבו הם למדו לדבר... בכל פעם שאני שומע את שושנה דמארי שרה, אני חוזר בדימיוני אל התקופה שלפני חמש-עשרה שנים ויותר, התקופה בה לא היו אלילי-זמר ולא מצעדי פיזמונים, אבל היו זמרים שידעו לעמוד בפני אופנות חולפות, ולבסס לעצמם מעמד שאינו נאכל בשיני הזמן".

 

והפרחים לשורה הראשונה. יהורם גאון בהופעה

 

זר לא יבין זאת

מהומה רבתי פרצה בסיום תוכנית היחיד של יהורם גאון, שהתקיימה בנהריה. מישהי מצוות ההפקה הגישה לו זר פרחים ויהורם, במחווה אבירית, הזמין את היושבות בשורה הראשונה לעלות לבמה ולקבל פרח.

תוך שניות התמלאה הבמה בעשרות מעריצות, שלקחו את ההזמנה ברצינות רבה מדי. הסדרנים עמלו קשות להפריד בין המחנות. גאון שב בשלום לבסיסו.

  

השראה מהאחיינית. שוש עטרי באולפן קול ישראל

 

מגישה וכותבת

שוש עטרי, קריינית צעירה ומצליחה בגלי צה"ל (שם עשתה את שירותה הצבאי) ובקול ישראל, לא מסתפקת במיקרופון. בימים אלה היא שוקדת על כתיבת ספר ילדים, שאת ההשראה לו קיבלה, לדבריה, מאחייניתה הקטנה דאנה (בת אחותה הבכורה, השחקנית יונה עטרי).

 

עושה שלום בשכונה. בועז שרעבי על שער להיטון

 

יוזמת השלום של בועז שרעבי

בועז שרעבי, אושיית מצעדים, מגלה במונולוג ללהיטון מה הוא חושב על דת, הערצה, עבודה, שאיפות ועוד. על מוצאו התימני הוא אומר: "אני חושב שהצלחתי למזג בשירי השפעות מערביות ואירופיות עם מוסיקה השאובה מנפש העדה שאני משתייך אליה. מוצאי מורגש היטב במנגינות שאני כותב, ומה יכול להעיד על כך יותר מאשר שם משפחתי, שרעבי, ראשי תיבות של שלום רב על בני ישראל...בעניין הזה, אני מתכוון להשכין שלום בין קבוצות הכדורגל בני יהודה ושמשון תל-אביב. אני חושב שאני מסוגל לזה. עובדה, התקליטים שלי נמכרים באותה מידה גם בשכונת התקווה וגם בכרם התימנים..."

 

 יש מלחמות צודקות. ברוס דייוויסון בראיון

 

הגשרים של מחוז דייוויסון

הוליווד מגלה את הפוטנציאל הקולנועי של הסיכסוך הישראלי-פלסטיני, ומשגרת לכאן צוות הפקה בינלאומי, לצילומי הסרט "ירושלים, ירושלים". גיבור העלילה הוא סטודנט אמריקני המגיע ללמוד ארכיאולוגיה באוניברסיטה העברית, בעקבות המלצה של סטודנט ערבי ממזרח ירושלים, ומתאהב בישראלית, חברתו לספסל הלימודים. התוצאה: ניסיון נואש ליצור גשר בין יהודים וערבים, תוך הזדהות טוטאלית עם סבלם של הצדדים.

מגלם אותו ברוס דיוויסון הצעיר (אז בן 25), אחת התגליות המבטיחות של הקולנוע האמריקני (שובר הקופות "הקיץ שחלף"), ואם לשפוט על-פי מה שאמר לכתבת להיטון, שתפסה אותו לשיחה בהפסקת צילומים, היה שווה להציע לו הסבה לתפקיד שגריר של רצון טוב. "המלחמה שלכם צודקת", הוא מצהיר. "אני לא מבין בזה הרבה, אבל יודע שאתם נלחמים על קיומכם".

 

פה מפיק מרגניות. עליזה עזיקרי, אסתר עופרים, צמד הדודאים

 

מרגניות או לא להיות

תוכנית הרדיו "מצעד המרגנית" ששודרה בגלי צה"ל, שרדה לא פחות מחמש-עשרה שנים (1984-1969). התוכנית הוקדשה לשירים ישראליים ישנים שלא נס ליחם, אשר דורגו על-ידי המאזינים, ממש כמו שאר מצעדי הפיזמונים. אחת לשנה נבחרו זמר/זמרת השנה ושיר השנה, גם זה באמצעות משלוח גלויות דואר (גירסה פרה-היסטורית של המסרונים). פלייליסט ואפליה עדתית היו מחוץ לתחום בתחנה הצבאית.

ואלה עשרת הגדולים של מצעד המרגנית, השבוע: (1) אדון ליאון, רביעיית מועדון התיאטרון; (2) הבגידה, חווה אלברשטיין; (3) כל הכבוד, יהורם גאון; (4) קנקן תירוש, הדודאים; (5) בא אביב, אוסנת פז; (6) שמש בשמיים, גאולה גיל; (7) רבנו תם, נירה רבינוביץ; (8) מי ההולך, עליזה עזיקרי; (9) בין עמק לגבעה, אסתר עופרים; (10) הפרטיזן, ליאור ייני.

 

סיפור הפרברים. יוסי חורי וניסים מנחם בפירסומת לקוקה קולה

 

את ואני והקולה

יוסי חורי וניסים מנחם נפגשו לראשונה במסיבה בשנת 1960, התחילו לשיר, קיבלו מחמאות על ההרמוניה הקולית והקימו את צמד הפרברים. במהלך העשור הראשון לקיומם הספיקו השניים להעמיד שרשרת להיטים ("ריח תפוח אודם שני", "את ואני והרוח", "יש בי אהבה", "רק הד קולך" ועוד), שביססו את מעמדם בקרב חובבי הזמר העברי. זה גם הספיק למשרד הפירסום של קוקה קולה, להציע לפרברים שער אחורי בגיליון השבוע של להיטון. כעבור שנים ספורות החליט ניסים מנחם שטעם החיים האמיתי מצוי באוהלה של תורה, חזר בתשובה ופרש.

 

בחזרה ללהיטון - מקבצי סיפורים מהשבועות הקודמים:

_________________________________________________