מרכיבים (4-3 מנות)
- 1 כוס חיטה
- 8 משמשים מיובשים חתוכים לרצועות
- צרור גבעולי עירית קצוצים (אפשר לחתוך במספריים)
- 1/4 בצל סגול קצוץ דק
- כ- 20 עלי בזיליקום טריים חתוכים לרצועות
- 150-100 גרם גבינת פטה עזים חתוכה לקוביות (אני השתמשתי בגבינת עזים 16% שומן שרכשתי במעדניית הסופר)
לרוטב
- 1 כף לימון
- 2 כפות סילאן (סירופ תמרים)
- 1 כף שמן קנולה
- 2 כפיות חומץ בלסמי
- 1 כף סוכר חום
אופן ההכנה
- מעבדים את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
- מבשלים את החיטה בסיר עם הרבה מים (ללא מלח). לאחר שהמים רותחים מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עד שהחיטה רכה ומוכנה למאכל, אך לא מאבדת את צורתה - זה אמור לקחת 40-30 דקות.
- מסננים את החיטה, מעבירים לקערה ומצננים לטמפרטורת החדר.
- יוצקים לקערה 3-2 כפות מהרוטב ומערבבים היטב, כדי שהחיטה תספוג את טעם הרוטב.
- מוספים את שאר מרכיבי הסלט למעט הגבינה ועלי הבזיליקום.
- מוסיפים לאט ובהדרגה את הרוטב (לא חייבים להוסיף את כולו - כדאי לטעום מדי פעם ולהחליט אם כבר יש מספיק).
- לקראת ההגשה מוסיפים את גבינת הפטה ועלי הבזיליקום, ומערבבים קלות.
- ענת לבל כותבת את הבלוג טעימונת - הגיגים, טיפים ומתכונים של אם מבשלת