המתכון באדיבות אורי שפט ורינת צדוק ממאפיית "לחמים" בתל אביב.

 

כלים

  • 2 תבניות בגודל 25X20 ס"מ

 

מרכיבים

 

לקלתית

  • 300 גרם שערות קדאיף
  • 50 גרם חמאה

 

למילוי

  • 3-2 עגבניות תמר
  • 2 בצלים ירוקים
  • 1/5 צרור פטרוזיליה
  • 1/5 צרור כוסברה
  • 1/5 צרור בזיליקום
  • 10-8 זיתי קלמטה מגולענים
  • 150 גרם גבינת פטה
  • 3 שיני שום כתושות
  • 3 כפות שמן זית
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס

 

לרוטב הרויאל

  • 2 ביצים
  • 2 כפות קמח
  • 1 מכל שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס חלב
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור
  • קורט אגוז מוסקט

 

אופן ההכנה

 

הקלתית

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. ממיסים את החמאה במיקרוגל.
  3. פותחים מעט את שערות הקדאיף באמצעות הידיים. יוצקים עליהן את החמאה המומסת ומעסים אותן בעדינות (בדומה לחפיפת שיער).
  4. מרפדים את התבניות בנייר אפייה. מניחים בהן את שערות הקדאיף בשכבה דקה אך צפופה, תוך הידוק מתמיד לתחתית ולדפנות.
  5. מניחים על שערות הקדאיף נייר אפייה נוסף ומניחים עליו קטניות לאפייה (שעועית יבשה), שישמשו כמשקולת.
  6. אופים כ-10 דקות.
  7. מוצאים מהתנור, מסירים את הקטניות ואת נייר האפייה ומצננים.

 

המילוי

  1. חוצים את עגבניות התמר לאורכן ומרוקנים את תוכנן לקערה.
  2. קוצצים את עשבי התיבול והזיתים. שמים אותם בקערה עם תוכן העגבניות ומוסיפים גם 5-4 קוביות פטה מפוררות. מתבלים בשום, שמן זית מלח ופלפל ומערבבים.
  3. ממלאים כל חצי עגבנייה במלית עשבי התיבול.

 

רוטב הרויאל

  1. טורפים את הביצים בקערה.
  2. מוסיפים את הקמח, השמנת המתוקה, החלב, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. מערבבים לתערובת חלקה ללא גושים.

 

הרכבת הקיש

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מניחים את העגבניות הממולאות בשורה על הקלתיות. משבצים ביניהן קוביות פטה ויוצקים את רוטב הרויאל בין הגבינה והעגבניות.
  3. אופים 14-12 דקות.
  4. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-170 מעלות ואופים 20-16 דקות נוספות, עד שהמאפה מזהיב והמלית יציבה.

 

גיוון

אפשר להחליף את קלתית הקדאיף בבגט:

  1. חוצים את הבגט לאורכו ומרוקנים את תוכנו.
  2. ממלאים בתערובת עשבי תיבול עגבניות שרי תמר או עגבניות תמר רגילות – תלוי בגודל הבגט.
  3. מסדרים את העגבניות בשורה בתוך הבאגט, משבצים ביניהן קוביות פטה.
  4. מוזגים רוטב רויאל ואופים.