מתכון חגיגי, אך קל ומהיר הכנה. רק זכרו להכינו יום או לפחות 5 שעות מראש.

 

מרכיבים (תבנית בגודל 30X10 ס"מ)

  • 2 חצילים בינוניים, ללא העוקצים, חתוכים לפרוסות בעובי ‭3-2‬ ס"מ
  • שמן זית, לטיגון
  • 1 חבילה (200 גרם) גבינת פטה, מפוררת
  • 1 גליל (200‬ גרם) גבינת עזים רכה, מפוררת
  • 200 גרם גבינת קשקבל, מגוררת גס
  • 1 גביע (200 גרם) גבינת שמנת
  • פלפל שחור
  • ‭10-8‬ עלי בזיליקום
  • להגשה: לחם

 

אופן ההכנה

  1. מרפדים את התבנית ביריעת ניילון נצמד גדולה מעט מהתבנית, כך ששוליה יתקפלו מעבר לשולי הכלי.
  2. מניחים את פרוסות החצילים על מגש או על רשת, ממליחים קלות ומשהים כ־20 דקות. מנקזים את הנוזלים שהגירו החצילים ומייבשים אותם בנייר סופג.
  3. מחממים שמן לטיגון בסיר ומטגנים את פרוסות החצילים ‭3-2‬ דקות מכל צד, עד שהן משחימות. מניחים על נייר סופג לספיגת עודפי השמן.
  4. מסדרים את פרוסות החצילים על בסיס התבנית והדפנות, בחפיפה קלה, כך שירפדו את פנים התבנית.משאירים בצד ‭7-6‬ פרוסות חצילים.
  5. מערבבים בקערה את פירורי גבינת הפטה ואת גבינת העזים. מוסיפים את הקשקבל המגוררת ואת גבינת השמנת ומתבלים במעט פלפל.
  6. שמים מחצית מכמות מלית הגבינות בתבנית, דוחסים ומהדקים היטב. מניחים על הגבינה את יתר פרוסות החצילים, כשהן חופפות קצת, ומפזרים עליהן בצורה שווה את עלי הבזיליקום. שמים מעל את המחצית השנייה של קרם הגבינות, ושוב דוחסים ומשטחים לשכבה אחידה. מכסים בשולי החצילים, מהדקים ומיישרים.
  7. מכסים בניילון נצמד, ודוחסים עוד קצת בעזרת תבנית אחרת או כלי כבד אחר.
  8. מכניסים למקרר למשך כחמש שעות, רצוי לכל הלילה, עם הכלי המשמש כמשקולת.
  9. ההגשה: מסירים את הניילון הנצמד המכסה את התבנית. הופכים על מגש, מסירים את התבנית ומקלפים בזהירות את הניילון הנצמד. מגישים עם לחם.