מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים".

 

מרכיבים (15 מיני גוגל הוף או 1 גוגלהוף גדול)

  • 140 גרם חלמון
  • 180 גרם שמן זית
  • 110 גרם חלבון
  • 150 גרם סוכר חום
  • קורט מלח
  • 75 גרם אגוזי לוז קלויים שבורים גס
  • 75 גרם פיסטוקים קלויים שבורים גס
  • 300 גרם גזר מגורד דק
  • 35 גרם סירופ תירס
  • 1/4 תפוז מגורד
  • 180 גרם קמח מלא
  • ספריי שמן לשימון התבנית
  • 100 גרם אגוזים קלויים טחונים, לפיזור על התבנית
  • 3 כפות אבקת סוכר, לפיזור אחרי האפייה

 

אופן ההכנה

  1. מחממים שמן זית ל-80 מעלות.
  2. מעבדים את החלמון עם בלנדר מוט, מוסיפים בהדרגה תוך כדי הפעלת המוט את השמן זית בזרם דק (ליצירת אמולסיה).
  3. מוסיפים את סירופ התירס ומערבבים בעזרת עם מרית.  
  4. מקציפים חלבון ומוסיפים בהדרגה את הסוכר החום עד קבלת קציפה. מקפלים את החלבון לתוך אמולסיית החלמון, מוסיפים בקיפול את הגזר האגוזים ,הפיסטוקים וקליפת תפוז ולאחר מכן מוסיפים בקיפול את הקמח.
  5. משמנים את התבנית עם הספריי ומפזרים את האגוזים הטחונים.
  6. יוצקים את המסה לתבנית.
  7. אופים ב-180 מעלות כ-15 דקות ומשחררים מיד מהתבנית, מצננים שעה ומפזרים אבקת סוכר.

 

טיפים

  • שמן הזית חייב להיות בטמפרטורה של 80 מעלות.
  • חייבים ליצור אמולסיה משמן הזית והחלמון.
  • חשוב לדייק בזמן האפייה כדי לשמור על הלחות שמעניק הגזר.