מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים".
מרכיבים (15 מיני גוגל הוף או 1 גוגלהוף גדול)
- 140 גרם חלמון
- 180 גרם שמן זית
- 110 גרם חלבון
- 150 גרם סוכר חום
- קורט מלח
- 75 גרם אגוזי לוז קלויים שבורים גס
- 75 גרם פיסטוקים קלויים שבורים גס
- 300 גרם גזר מגורד דק
- 35 גרם סירופ תירס
- 1/4 תפוז מגורד
- 180 גרם קמח מלא
- ספריי שמן לשימון התבנית
- 100 גרם אגוזים קלויים טחונים, לפיזור על התבנית
- 3 כפות אבקת סוכר, לפיזור אחרי האפייה
אופן ההכנה
- מחממים שמן זית ל-80 מעלות.
- מעבדים את החלמון עם בלנדר מוט, מוסיפים בהדרגה תוך כדי הפעלת המוט את השמן זית בזרם דק (ליצירת אמולסיה).
- מוסיפים את סירופ התירס ומערבבים בעזרת עם מרית.
- מקציפים חלבון ומוסיפים בהדרגה את הסוכר החום עד קבלת קציפה. מקפלים את החלבון לתוך אמולסיית החלמון, מוסיפים בקיפול את הגזר האגוזים ,הפיסטוקים וקליפת תפוז ולאחר מכן מוסיפים בקיפול את הקמח.
- משמנים את התבנית עם הספריי ומפזרים את האגוזים הטחונים.
- יוצקים את המסה לתבנית.
- אופים ב-180 מעלות כ-15 דקות ומשחררים מיד מהתבנית, מצננים שעה ומפזרים אבקת סוכר.
טיפים
- שמן הזית חייב להיות בטמפרטורה של 80 מעלות.
- חייבים ליצור אמולסיה משמן הזית והחלמון.
- חשוב לדייק בזמן האפייה כדי לשמור על הלחות שמעניק הגזר.