במקום עוגת גבינה מסורתית, למה שלא תכינו גלידת עוגת גבינה עשירה וקרמית, שמוגשת עם פירות ופירורי בצק פריך? לפניכם שלוש אפשרויות הכנה: ללא כל כלים מיוחדים, עם מכונת גלידה, ולמתקדמים – עם סיפון (שמפיק גלידה סופר אוורירית).

 

בגלידה יש פטנט, שבזכותו היא נמסה יותר לאט בזמן ההגשה: מוסיפים לה מעט ג'לטין, שלא פוגע במרקמה, אך מייצב אותה.

 

אם תרצו להפתיע את האורחים, הנה טיפ קטן: הקפיאו את הגלידה בכלים אישיים (זה יכול להיות כוסות, תבנית שקעים מסיליקון – מה שיש לכם בבית). לפני ההגשה חלצו את הגלידה מהכלי, עשו בה בור קטן באמצעות כף ומלאו אותו בריבת תות. כסו אותו בחזרה בגלידה – והגישו. אפשר לגוון כמובן עם סוגים שונים של ריבה, דבש, אגוזים או מה שבא לכם.

 

אפשרות 1: גלידה ללא כלים מיוחדים

 

מרכיבים (כ-10 מנות)

  • 1 כפית אבקת ג'לטין
  • 1 כוס מים קרים
  • 500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה
  • 1 מקל וניל, חצוי לאורכו
  • 5 חלמונים
  • 250 גרם (1/4 1 כוסות) סוכר
  • 200 גרם גבינה לבנה 9%
  • 100 גרם גבינת מסקרפונה
  • 1 גביע שמנת חמוצה

 

אופן ההכנה

  1. משרים את הג'לטין במים עד שהוא מתמוסס.
  2. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה.
  3. מגרדים לתוך קערה את גרגירי הווניל. מוסיפים לקערה את החלמונים והסוכר ומקציפים 4-3 דקות, עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מי שחושש משימוש בביצים לא מבושלות יכול להניח את הקערה מעל סיר שבו מים רותחים (אסור שהמים יגעו בקערה) ולהקציף את הביצים במשך כ-10 דקות.
  4. מערבבים היטב בקערה גדולה את הגבינה הלבנה, המסקרפונה, השמנת החמוצה והג'לטין עד שמתקבלת תערובת אחידה וללא גושים.
  5. מקפלים את קצף הביצים לתוך תערובת הגבינות.
  6. מקפלים את השמנת לתוך תערובת הגבינה והביצים.
  7. מעבירים לכלי הגשה גדול או לכלים אישיים, מכסים בניילון נצמד ומקפיאים.

 

אפשרות 2: גלידה במכונה

 

מרכיבים (כ-10 מנות)

  • 1 כפית אבקת ג'לטין
  • 1 כוס מים קרים
  • 500 מ"ל (2 כוסות) חלב
  • 250 גרם (1/4 1 כוסות) סוכר
  • 1 מקל וניל, חצוי לאורכו
  • 5 חלמונים
  • 200 גרם גבינה לבנה 9%
  • 100 גרם גבינת מסקרפונה
  • 1 גביע שמנת חמוצה

 

אופן ההכנה

  1. משרים את הג'לטין במים עד שהוא מתמוסס.
  2. שמים בסיר את החלב, הסוכר ומקל הווניל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 5 דקות על אש קטנה.
  3. טורפים בקערה את החלמונים. תוך כדי טריפה יוצקים עליהם באטיות את תערובת החלב (חשוב לטרוף כל הזמן, כדי שהחלב החם לא יבשל את החלמונים).
  4. מחזירים את תערובת החלב והחלמונים לסיר ומבשלים על אש בינונית כ-2 דקות תוך ערבוב מתמיד, עד שהתערובת מסמיכה מעט.
  5. מורידים מהאש, מוסיפים את הג'לטין ומערבבים היטב. מעבירים לקערה גדולה ומצננים מעט (חשוב להעביר את התערובת לקערה, כי חום הסיר ימשיך לבשל אותה ועלול לגרום לחלבונים להיקרש).
  6. בקערה נפרדת מערבבים גבינה לבנה, מסקרפונה ושמנת חמוצה לתערובת חלקה. מוסיפים לקערה עם תערובת החלב ומערבבים עד שמתקבל קרם חלק.
  7. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-5 שעות לפחות.
  8. כשהתערובת קרה מאוד, מעבירים אותה למכונת גלידה.

 

אפשרות 3: גלידה עם סיפון

 

הסיפון הוא מיכל הקצפה, שמזכיר קצת את הסיפולוקס של פעם – רק שבמקום להכין סודה הוא משתמש בגז כדי להקציף מאכלים. כשמכינים באמצעותו גלידה התוצאה אוורירית מאוד.

 

כדי ליצור גלידה עם סיפון מכינים את תערובת הבסיס המיועדת להקפאה במכונה. כשהיא קרה מאוד יוצקים אותה לסיפון ומקציפים לתוך כוסות או תבניות קטנות. מכסים ומקפיאים. לפני ההגשה מחלצים את הגלידה מהכלי ומגישים.

 

שטרויזל

 

מרכיבים

  • 200 גרם חמאה רכה
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 300 גרם (2 כוסות ועוד 2 כפות) קמח
  • 1 חלמון

 

אופן ההכנה

  1. שמים במעבד מזון עם להב מתכת את החמאה, הסוכר והקמח. מעבדים רק עד שנוצרים פירורים. מוסיפים את החלמון ומעבדים עוד כמה שניות, רק עד שהוא נבלע בבצק (חשוב לעבד את הבצק כמה שפחות. עיבוד יתר יפגע בפריכות שלו).
  2. פורשים נייר אפייה על תבנית. מפזרים את פירורי הבצק בתבנית, מכסים בניילון נצמד ומניחים לחצי שעה במקרר.
  3. אופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהפירורים מזהיבים מעט. שומרים בלי סגור.

 

ההגשה

 

  1. מניחים כדור גלידה בצלחת.
  2. מפזרים על הגלידה שטרויזל ומקשטים בפירות חתוכים.