מרכיבים (3 פיצות בינוניות)

 

לבצק

  • 1 ק"ג קמח
  • 60 גרם (1/4 כוס ועוד 1 כף) סוכר
  • 20 גרם (1 כף) מלח
  • 20 גרם שמרים טריים או 10 גרם (1 כף) שמרים יבשים
  • 500 מ"ל (2 כוסות) מים פושרים
  • 100 מ"ל (קצת פחות מחצי כוס) רויון. הרויון יוסיף רכות לבצק. אם אין לכם - אפשר להשתמש במקומו בחלב

 

לפסטו

  • צרור בזיליקום
  • 2 כפות גבינת פרמזן מגורדת
  • 100 מ"ל (1/2 כוס) שמן זית איכותי
  • כף צנוברים
  • מלח ופלפל לפי הטעם

 

לציפוי

  • 5 לימונים כבושים קטנים חתוכים לשישיות
  • 5 עגבניות שרי חצויות
  • 6 כדורי גבינת מוצרלה, קרועים ביד לנתחים
  • חופן ארוגולה
  • 3 צנוניות פרוסות דק
  • 1 כף מיץ לימון
  • שמן זית

 

אופן ההכנה

  1. שמים בקערת המיקסר את כל מרכיבי הבצק ומעבדים עם וו הלישה כ-7 דקות, עד לקבלת בצק אחד ומעט דביק. מכסים במגבת ומתפיחים שעתיים.
  2. בינתיים מכינים את הפסטו: טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון.
  3. מחממים תנור ל-250 מעלות.
  4. יוצרים מהבצק 3 כדורים שווים. מכסים במגבת ומתפיחים 15 דקות.
  5. פורשים על תבנית אפייה נייר אפייה.
  6. משטחים את אחד מכדורי הבצק לעיגול דק באמצעות הידיים, בתנועות מתיחה (חשוב לא ללחוץ עליו ולא להשתמש במערוך כדי לא להוציא ממנו את בועות האוויר). מניחים בתבנית ומורחים את הבצק במעט שמן זית.
  7. אופים את הבצק כ-5 דקות.
  8. מוציאים את הבצק מהתנור ומורחים עליו פסטו. מפזרים את הלימונים כבושים, עגבניות השרי והמוצרלה. מחזירים לתנור ואופים כ-15 דקות נוספות, עד שהבצק משחים. מוציאים מהתנור.
  9. מניחים את הארוגולה ואת פרוסות הצנוניות בקערה ומתבלים בלימון ובשמן זית.
  10. מפזרים את הצנוניות והארוגולה על הפיצה ומגישים מיד.
  11. חוזרים על פעולות הרידוד והאפייה עם שני כדורי הבצק הנותרים (כמובן שאפשר לאפות את שלושת הכדורים יחד, אם ברשותכם תנור מספיק גדול).