מתוך התוכנית "הכי טרי שיש"

 

המרכיבים

  • 2 ק"ג נתח שפונדרה עם העצם
  • מלח גס
  • פלפל שחור
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 10 בצלי שאלוט קלופים
  • 2 גזרים קלופים
  • 1 ק"ג תפוחי אדמה ראטה קלופים
  • 1 ראש שום
  • 5 ענפי טימין
  • 2 עלי מרווה
  • 1 ליטר בירה
  • 2 כפות סוכר חום
  • 2 כפות חרדל גרגירים

 

אופן ההכנה

  1. ממליחים ומפלפלים את השפונדרה. מחממים שמן זית בסיר נמוך ורחב וצורבים בו היטב את השפונדרה משני הצדדים. מעבירים את הנתח לצלחת.
  2. חותכים גס את הירקות. מוסיפים לסיר את הירקות, הטימין והמרווה וצורבים קלות.
  3. מערבבים בקערה בירה, סוכר חום וחרדל ויוצקים לשקית קוקי.
  4. מוסיפים לשקית את הבשר והירקות ומערבבים. 5. מניחים בתבנית ומחוררים קלות את השקית.
  5. אופים במשך שלוש שעות בתנור שחומם ל-180 מעלות. מגישים עם אורז לבן.