המתכון הזה יכול לשמש בסיס להמון גיוונים. שניים מהם (ריבת תות או חלבה) מופיעים כאן, אבל האפשרויות הן אינסופיות: פירות יער, פירות הדר, דבש, ממרח שוקולד, אגוזים, שקדים ועוד ועוד.

 

מרכיבים

  • 300 גרם שוקולד לבן
  • 500 מ"ל (2 אריזות) שמנת מתוקה
  • 500 גרם גבינה לבנה (5% או 9%, לפי מה שאוהבים). יש להוציא את הגבינה מהמקרר חצי שעה לפני ההכנה
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 140 גרם (1/2 כוס) ריבת תות או פירות יער או 100 גרם חלבה מפוררת + 40 גרם (כ-2 כפות) ממרח חלבה.
  • להגשה: שבבי שוקולד לבן, מריר או חלב

 

אופן ההכנה

  1. ממיסים את השוקולד בבאן מרי - סיר המונח מעל סיר גדול יותר שבו מים הרותחים בעדינות (מקפידים שהסיר העליון לא ייגע במים). אפשר גם להמיס את השוקולד במיקרוגל – מניחים אותו בקערה, מחממים 30 שניות (לא יותר!) מערבבים וחוזרים על החימום והערבוב עד שהשוקולד נמס לחלוטין. חשוב לא לחמם את השוקולד על אש ישירה, כי הוא עלול להישרף.
  2. מקציפים את השמנת לקצפת ללא סוכר.
  3. מקציפים בקערה את הגבינה והסוכר. מוסיפים תוך כדי הקצפה את השוקולד הלבן - חשוב להקציף כל הזמן כדי למנוע מהשוקולד לקבל שוק טמפרטורה במגע עם הגבינה הקרה יחסית ולהפוך לגושים. כדי למנוע זאת גם חשוב להוציא את הגבינה מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה.
  4. מוסיפים את חומרי הטעם (ריבה או חלבה מפוררת וממרח חלבה) ומערבבים היטב, עד שהם נבלעים לחלוטין בתערובת. 
  5. מקפלים את הקצפת לתוך תערובת הגבינה בתנועות עטיפה עדינות, כדי לשמור על האווריריות שלה.
  6. מעבירים מחצית מהתערובת לקערת הגשה או לקעריות אישיות. מפזרים שבבי שוקולד ומכסים אותם במחצית השנייה של התערובת.
  7. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות.

 

גיוון

  • במקום לערבב את חומרי הטעם בתערובת אפשר לפזר אותם בין שתי שכבות המוס, יחד עם שבבי השוקולד או במקומם.