מרכיבים (4 מנות)
- שמן זית לטיגון
- 1 חציל, חתוך לפרוסות דקות
- שמן זית למשיחת הבצק
- 1/4 בצל סגול, פרוס דק
- 1/2 כוס 100) גרם) עיגולי גבינת מוצרלה פרוסים דק, או מוצרלה מגוררת
- 2 כפיות עלי טימין
- מלח גס
- פלפל שחור
לבצק
- 250 גרם קמח
- 25 גרם שמרים טריים, מפוררים
- 2 כפיות סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 3 כפות שמן זית
- 1 1/2 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה
- מחממים בסיר שמן זית לטיגון חצי עמוק ומטגנים את פרוסות החציל כמה דקות מכל צד, עד שהן זהובות-שחומות.
- הבצק: מערבבים בקערה את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח. יוצקים פנימה את שמן הזית ומערבבים היטב.
- יוצקים פנימה בהדרגה ותוך לישה את המים ולשים עד שמתקבל בצק רך ודביק קצת. יוצרים מהבצק כדור, מקמחים אותו ומשהים כרבע שעה.
- מחממים את התנור לחום גבוה 200) מעלות).
- מקמחים משטח עבודה, מניחים עליו את הבצק ולשים דקה-שתיים. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 5 מ"מ. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים עליו את הבצק.
- מושחים את הבצק במעט שמן זית, מניחים את פרוסות החציל, פרוסות הבצל ופרוסות גבינת המוצרלה וזורים את הטימין, המלח והפלפל.
- מניחים את התבנית בתנור, בשלב הנמוך ביותר, ואם אפשר ממש על הקרקעית. אופים 3-2 דקות, מעלים למרכז התנור ואופים עוד כ5- דקות, עד שהבצק שחום והגבינה נמסה לחלוטין.