מרכיבים (תבנית מתפרקת בקוטר 24 ס"מ)

 

  • 250 גרם בצק פילאס (אפשר להשיג מוקפא ברשתות השיווק) מופשר למחצה, לאחר ששהה בטמפרטורת החדר כחצי שעה לפני ההכנה

 

למלית

  • 2 כפות חמאה
  • 2 בצלים סגולים גדולים, קלופים ופרוסים דק
  • מלח
  • פלפל שחור
  • עלים מענף טימין טרי
  • 2 כוסות ‭400)‬ מ"ל) חלב
  • ‭1/3‬ כוס ‭40)‬ גרם) קמח תירס
  • 1 כוס (כ‭100–‬ גרם) גבינה צהובה מגוררת (למשל, מוצרלה או גאודה או צ'דר)

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום גבוה ‭200)‬ מעלות) ומשמנים תבנית.
  2. קלתית הבצק: מרפדים את תחתית התבנית בבצק הפילאס ומהדקים אותו היטב, לתחתית ובעיקר לדפנות. מחוררים את תחתית הבצק במזלג בכמה מקומות ואופים ‭12-10‬ דקות, עד שהבצק זהוב מאוד (לא נבהלים אם הבצק מתנפח מעט במרכזו. בזמן המילוי אפשר יהיה לטפוח עליו ידנית בעדינות וכך לשטח אותו‭.(‬ לא מכבים את התנור.
  3. המלית: בזמן שהבצק נאפה, ממיסים את החמאה במחבת בינונית ומטגנים את הבצלים כ‭5-‬ דקות, עד הזהבה. מתבלים במלח ובפלפל ומוסיפים את עלי הטימין. מסירים מהכיריים ומעבירים למקרר לצינון מהיר.
  4. יוצקים את החלב לסיר ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ובפלפל שחור, מוסיפים את קמח התירס ומערבבים. מסירים מהכיריים, מערבבים שוב, מוסיפים את הבצל ואת הגבינה הצהובה ומערבבים היטב. משטחים את המלית מעל הבצק ומחזירים את הקיש לתנור ל‭6-‬ דקות נוספות, רק עד שהמלית מזהיבה קצת (שימו לב: המלית אינה צריכה להתייצב, כי היא אינה מכילה ביצים‭.(‬
  5. מגישים מיד.