מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים"

 

המרכיבים (לתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ)

  • מעט חמאה רכה לשימון
  • קמח לרידוד

 

לבצק פונסה

  • 260 גרם חמאה
  • 70 גרם מים
  • 10 גרם מלח
  • 1 חלמון
  • 20 גרם סוכר
  • 350 גרם קמח

 

למלית פירות היער

  • 400 גרם פירות יער קפואים/טריים
  • 3 כפות סוכר
  • 1/4 לימון מגורד
  • 1/2 כפית אבקת קינמון

 

למלית הקלפוטי

  • 4 חלמונים
  • 2 ביצים
  • 120 גרם סוכר
  • 50 גרם אבקת שקדים
  • 120 גרם חלב
  • 120 גרם שמנת מתוקה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/4 לימון מגורר
  • קורט קינמון
  • 1 כף קמח

 

לקישוט (לא חובה)

  • 3 כפות ריבת משמש
  • 1 כף מים
  • 1 כף אבקת סוכר

 

אופן ההכנה

  1. הבצק: ממיסים את המלח במים. מערבבים את החמאה עם וו גיטרה במיקסר כ-2 דקות, מגרדים מדי פעם את דופן הקערה.
  2. מוסיפים את מי המלח, סוכר, חלמון וכרבע מכמות הקמח ומערבבים. מגרדים את הדופן ומערבבים שוב כחצי דקה.
  3. מוסיפים את שאר הקמח, ומערבבים עד שנוצר בצק חלק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים שעה.
  4. משמנים את התבנית עם מעט חמאה רכה.
  5. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי 1/2 ס"מ ומהדקים על התבנית. חותכים עודפים, מחוררים, ומקפיאים 30 דקות.
  6. מלית פירות היער: מערבבים את כל המרכיבים ביחד ומניחים בצד.
  7. הקלפוטי: מערבבים חלמונים וביצים, מוסיפים סוכר, חלב ושמנת ומערבבים. מוסיפים את כל יתר החומרים.
  8. מפזרים על תחתית הפאי את פירות היער, יוצקים מלמעלה את מלית הקלפוטי ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25 דקות. מצננים שעה.
  9. לקישוט: אם רוצים אפשר להוסיף ציפוי לעוגה - מרתיחים ריבת משמש ומים. מורחים על הפאי ומפזרים אבקת סוכר על הדופן.

 

טיפים

  • הקפידו לא לעבד את הבצק אחרי הוספת יתר על המידה.
  • יש להדק את הבצק היטב לתוך התבנית
  • כדאי לשמור את הנוזלים שנוצרו מפירות יער ולטפטף על הקלפוטי לפני האפייה.