מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים"
המרכיבים (לתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ)
- מעט חמאה רכה לשימון
- קמח לרידוד
לבצק פונסה
- 260 גרם חמאה
- 70 גרם מים
- 10 גרם מלח
- 1 חלמון
- 20 גרם סוכר
- 350 גרם קמח
למלית פירות היער
- 400 גרם פירות יער קפואים/טריים
- 3 כפות סוכר
- 1/4 לימון מגורד
- 1/2 כפית אבקת קינמון
למלית הקלפוטי
- 4 חלמונים
- 2 ביצים
- 120 גרם סוכר
- 50 גרם אבקת שקדים
- 120 גרם חלב
- 120 גרם שמנת מתוקה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/4 לימון מגורר
- קורט קינמון
- 1 כף קמח
לקישוט (לא חובה)
- 3 כפות ריבת משמש
- 1 כף מים
- 1 כף אבקת סוכר
אופן ההכנה
- הבצק: ממיסים את המלח במים. מערבבים את החמאה עם וו גיטרה במיקסר כ-2 דקות, מגרדים מדי פעם את דופן הקערה.
- מוסיפים את מי המלח, סוכר, חלמון וכרבע מכמות הקמח ומערבבים. מגרדים את הדופן ומערבבים שוב כחצי דקה.
- מוסיפים את שאר הקמח, ומערבבים עד שנוצר בצק חלק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים שעה.
- משמנים את התבנית עם מעט חמאה רכה.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי 1/2 ס"מ ומהדקים על התבנית. חותכים עודפים, מחוררים, ומקפיאים 30 דקות.
- מלית פירות היער: מערבבים את כל המרכיבים ביחד ומניחים בצד.
- הקלפוטי: מערבבים חלמונים וביצים, מוסיפים סוכר, חלב ושמנת ומערבבים. מוסיפים את כל יתר החומרים.
- מפזרים על תחתית הפאי את פירות היער, יוצקים מלמעלה את מלית הקלפוטי ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25 דקות. מצננים שעה.
- לקישוט: אם רוצים אפשר להוסיף ציפוי לעוגה - מרתיחים ריבת משמש ומים. מורחים על הפאי ומפזרים אבקת סוכר על הדופן.
טיפים
- הקפידו לא לעבד את הבצק אחרי הוספת יתר על המידה.
- יש להדק את הבצק היטב לתוך התבנית
- כדאי לשמור את הנוזלים שנוצרו מפירות יער ולטפטף על הקלפוטי לפני האפייה.