מרכיבים (כ-18 פנקייקס)
- 1 ביצה טרופה
- 25 גרם חמאה מומסת
- 1 1/4 כוסות 300) מ"ל) חלב
- 1 1/2 כוסות 210) גרם) קמח
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- 2 כפיות מלח או לפי הטעם
- 2 כפות 30) גרם) גבינת פרמזן מגוררת
- 2 כפיות גרגירי כוסברה טחונים
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
- קורט סוכר
- שמן (רצוי קנולה) לטיגון
- אפשרות להגשה: גבינת שמנת או שמנת חמוצה להגשה
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה את הביצה, החמאה והחלב.
- בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, אבקת הסודה, המלח, הפרמזן, גרגירי הכוסברה, הפטרוזיליה, הפלפל השחור והסוכר. מוסיפים תוך ערבוב את תערובת החלב, וממשיכים לבחוש עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה.
- משמנים מחבת טפלון במעט שמן, מניחים על להבה בינונית ומחממים היטב. יוצקים למחבת החמה כפות גדושות מהבלילה ומטגנים את הפנקייקס כחצי דקה מכל צד או עד שהם מזהיבים.
- מגישים חם, עם גבינת שמנת או שמנת חמוצה בצד, אם רוצים.