מרכיבים (כ-18 פנקייקס)

  • 1 ביצה טרופה
  • 25 גרם חמאה מומסת
  • ‭1 1/4‬ כוסות ‭300)‬ מ"ל) חלב
  • ‭1 1/2‬ כוסות ‭210)‬ גרם) קמח
  • ‭1/2‬ כפית אבקת סודה לשתייה
  • 2 כפיות מלח או לפי הטעם
  • 2 כפות ‭30)‬ גרם) גבינת פרמזן מגוררת
  • 2 כפיות גרגירי כוסברה טחונים
  • ‭1/4‬ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • ‭1/2‬ כפית פלפל שחור גרוס טרי
  • קורט סוכר
  • שמן (רצוי קנולה) לטיגון
  • אפשרות להגשה: גבינת שמנת או שמנת חמוצה להגשה

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה את הביצה, החמאה והחלב.
  2. בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, אבקת הסודה, המלח, הפרמזן, גרגירי הכוסברה, הפטרוזיליה, הפלפל השחור והסוכר. מוסיפים תוך ערבוב את תערובת החלב, וממשיכים לבחוש עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה.
  3. משמנים מחבת טפלון במעט שמן, מניחים על להבה בינונית ומחממים היטב. יוצקים למחבת החמה כפות גדושות מהבלילה ומטגנים את הפנקייקס כחצי דקה מכל צד או עד שהם מזהיבים.
  4. מגישים חם, עם גבינת שמנת או שמנת חמוצה בצד, אם רוצים.