מתוך התוכנית "אוכל של בית"

 

המרכיבים

  • 4 צלעות כבש
  • 3 כפות דבש
  • 1/2 כוס קמח
  • 3 ביצים טרופות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 כוסות פיסטוקים ובוטנים כתושים
  • 4 תפוחי אדמה
  • ענפי רוזמרין
  • שמן אבוקדו

 

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מתבלים את הצלעות במלח ופלפל.
  2. מניחים את הקמח בקערה, את הביצים הטרופות בקערה שניה ואת תערובת הפיסטוקים והאגוזים בקערה שלישית.
  3. אוחזים כל צלע בעצם, מורחים את הבשר בדבש ומכניסים לקערה עם הקמח כך שהצלעות יצופו בקמח. מנערים היטב כדי להיפטר מעודפי הקמח.
  4. טובלים את הצלעות בביצים הטרופות ולאחר מכן טובלים בתערובת הפיסטוקים והבוטנים.
  5. מניחים את הצלעות בתבנית שרופדה בנייר אפייה ומעבירים לתנור לצלייה של 35 עד 40 דקות.
  6. פורסים את תפוחי האדמה לעיגולים ומסדרים בתבנית צלייה. מפזרים מעל רוזמרין, שמן אבוקדו, מלח גס ופלפל שחור, מכניסים לתנור וצולים עד השחמה.