מתוך התוכנית "אוכל של בית"
המרכיבים
- 4 צלעות כבש
- 3 כפות דבש
- 1/2 כוס קמח
- 3 ביצים טרופות
- מלח
- פלפל שחור
- 2 כוסות פיסטוקים ובוטנים כתושים
- 4 תפוחי אדמה
- ענפי רוזמרין
- שמן אבוקדו
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מתבלים את הצלעות במלח ופלפל.
- מניחים את הקמח בקערה, את הביצים הטרופות בקערה שניה ואת תערובת הפיסטוקים והאגוזים בקערה שלישית.
- אוחזים כל צלע בעצם, מורחים את הבשר בדבש ומכניסים לקערה עם הקמח כך שהצלעות יצופו בקמח. מנערים היטב כדי להיפטר מעודפי הקמח.
- טובלים את הצלעות בביצים הטרופות ולאחר מכן טובלים בתערובת הפיסטוקים והבוטנים.
- מניחים את הצלעות בתבנית שרופדה בנייר אפייה ומעבירים לתנור לצלייה של 35 עד 40 דקות.
- פורסים את תפוחי האדמה לעיגולים ומסדרים בתבנית צלייה. מפזרים מעל רוזמרין, שמן אבוקדו, מלח גס ופלפל שחור, מכניסים לתנור וצולים עד השחמה.