מתוך התוכנית "הכי טרי שיש"

 

המרכיבים

  • 4 נתחי פילה דניס

 

לתערובת התבלינים

  • 120 גרם זרעי כוסברה
  • 120 גרם זרעי חרדל שחור
  • 100 גרם זרעי כמון
  • 60 גרם כורכום טחון
  • 60 גרם מקל קינמון
  • 40 גרם אגוז מוסקט
  • 10 גרם גרגרי הל

 

לטחינה

  • 500 גרם טחינה
  • 300 מ"ל מים
  • 2 כפות מיץ לימון
  • מלח, פלפל

 

לבצל המקורמל

  • 4 בצלים לבנים פרוסים דק
  • 2 כפות סוכר לבן
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/4 כפית פלפל שחור

 

אופן ההכנה

  1. תערובת התבלינים: קולים את התבלינים השלמים במחבת יבשה וטוחנים במטחנת תבלינים. מסננים, מוסיפים את הכורכום ומערבבים.
  2. טחינה: מערבבים את כל המרכיבים לתערובת אחידה ומתקנים תיבול לפי הטעם.
  3. בצל מקורמל: מחממים שמן במחבת, מוסיפים את הבצל והסוכר ומבשלים עד לריכוך מלא, מוסיפים תבלינים, טועמים ומתקנים תיבול.
  4. הרכבת המנה: מתבלים כל פילה דג בתערובת התבלינים. חורכים במחבת פסים עם מעט שמן.
  5. מערבבים בקערה 10 כפות טחינה עם 5 כפות בצל מקורמל. יוצקים את תערובת הטחינה על הדג.
  6. אופים בתבנית מרופדת בנייר אפייה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 7 דקות.