מתוך התוכנית "הכי טרי שיש"
המרכיבים
- 4 נתחי פילה דניס
לתערובת התבלינים
- 120 גרם זרעי כוסברה
- 120 גרם זרעי חרדל שחור
- 100 גרם זרעי כמון
- 60 גרם כורכום טחון
- 60 גרם מקל קינמון
- 40 גרם אגוז מוסקט
- 10 גרם גרגרי הל
לטחינה
- 500 גרם טחינה
- 300 מ"ל מים
- 2 כפות מיץ לימון
- מלח, פלפל
לבצל המקורמל
- 4 בצלים לבנים פרוסים דק
- 2 כפות סוכר לבן
- 2 כפות שמן זית
- 1/4 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
- תערובת התבלינים: קולים את התבלינים השלמים במחבת יבשה וטוחנים במטחנת תבלינים. מסננים, מוסיפים את הכורכום ומערבבים.
- טחינה: מערבבים את כל המרכיבים לתערובת אחידה ומתקנים תיבול לפי הטעם.
- בצל מקורמל: מחממים שמן במחבת, מוסיפים את הבצל והסוכר ומבשלים עד לריכוך מלא, מוסיפים תבלינים, טועמים ומתקנים תיבול.
- הרכבת המנה: מתבלים כל פילה דג בתערובת התבלינים. חורכים במחבת פסים עם מעט שמן.
- מערבבים בקערה 10 כפות טחינה עם 5 כפות בצל מקורמל. יוצקים את תערובת הטחינה על הדג.
- אופים בתבנית מרופדת בנייר אפייה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 7 דקות.