ענת פלדמן 

 

בהתחלה חשבנו שזה על רקע משבר גיל הארבעים. העיסוק האובססיבי בחכות, פיתיונות, דמויים וג’יגים, ביטויים שרק המכורים לדבר (ונשותיהם) מכירים. אבל אז נזכרתי שכבר לפני שמונה שנים כשהייתי בהיריון עם התאומים הוא אמר "את תשחקי איתם כדור-סל ואני אקח אותם לדוג" והבנתי שזה פשוט היה עניין של זמן: דיג, וחתירה בקייאק לשם הדיג, והפורום של הדיג, וסרטי הדיג (המשעממים !!!) בטלוויזיה, והדגים כמובן, והניקיונות שלהם והבישולים והדם של הפתיונות והסושי... זה הפך לתחביב אמיתי שמשפיע על כולנו. איך קיבלתי את כל זה? בשלבים:

 

(צילום: אייסטוק)

 

1. הכחשה. (זה יעבור לו).

 

2. כעס וגועל (נראה אתכן מגיבות מול שביל מרוייר של קלמרי שחוט).

 

3. השלמה סטואית (דמיינו פנים "מתעניינות": כמה תפסת? הא? אה...)

 

4. חדווה של ממש. (יש סושי היום? יש!).

 

ה"הורס" עם האנטיאס. (צילום: יורם פלדמן)

 

אז יש הרבה אומגה 3 בבית ("זה שבצלחת? הבוקר שחה". למשל ב-100 גר’ דורדו 120 מ"ג של אומגה 3) ויש הרבה גאוות יחידה בקרב שלושת הבנים שמעריצים את הקאצ’ המרשימים (למשל: שלושה לוקוסים יפים, אניטיאס ענק אחד ואבו-נאפחה חסר מזל ששוחרר לישון עם הדגים, כל זאת במהלך חתירה של 20 ק"מ בחופי קיסריה). ואני מרוצה. כי גילינו במקרה את מנת הדגל של הבית: רצועות אנטיאס ברוטב טריאקי. 

 

המצרכים:

 
1. רצועות דג אנטיאס (או פלמידה לבנה או סלמון) מפולט. הפלמידות והאינטיאסים מגיעים לחופנו בחודשים ינואר עד אפריל. מספטמבר עד דצמבר תוכלו לדוג בקלות יחסית דגי דוראדו, ואת הסלמון הטרי תרכשו בעצמכם בחנות בדגים או בסופר.

 

ב-100 גר’ פלמידה כ 240 קלוריות, 20 גר’ חלבון, 18 גר’ שומן, 46 מ"ג כולסטרול
ב-100 גר’ סלמון כ 170 קלוריות, 25 גרם חלבון, 8 גרם שומן, 71 מ"ג כולסטרול 
ב-100 גר’ של אנטיאס כ 100 קלוריות, 20 גר’ חלבון, 25 גר’ שומן ו 50 מ"ג כולסטרול
ב-100 גר’ של הדורדו כ 100 קלוריות, 20 גר’ חלבון, 9 גרם שומן, 80 מ"ג כולסטרול

 

2. רוטב טריאקי סמיך (עדיף זה של מסעדות הסושי. בקשו אקסטרה כמות של טריאקי בהזמנת הטייק אוואי הבאה שלכם. גם  הטריאקי של אסם יעשה את העבודה. 21 קל’ לכף אחת).

 

3. 1 כף שמן זית (כ-100 קל’ לכף). 

 

4. מלח ופלפל גרוס, לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

 

טובלים היטב את הרצועות המפולטות ברוטב הטריאקי, מוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס ומניחים על המחבת עם שמן הזית לחצי דקה כל צד.

בהבטחה: עם מנה שכזו גם מי שסולד מדיג ומכל הנלווה לו, ואפילו מי שלא אוהב דגים - מלקק את האצבעות. 

 

אז תודה לדייג שלי, ותודה לדגים, ואולי בעצם תודה לטריאקי?

 

יורם פלדמן בפעולה. מהנדס בעבודה ודייג מקייאק בנשמה