מתוך התוכנית "ארוחת שבת"

 

המרכיבים

  • 2 מוחות עגל טריים
  • 2 כפות גדושות מלח גס
  • 1/2 כפית כורכום

 

לרוטב

  • 7-6 שיני שום פרוסות
  • 2 כפות פפריקה חריפה
  • 4 פלפלי צ'ילי חריפים
  • 8 פלפלי שאטה שלמים
  • 1 כוס שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • צרור טרגון קצוץ

 

 

אופן ההכנה

  1. מנקים את המוחות היטב ומסירים את כל העורקים החבויים בתוכם. מניחים אותם המוח במסננת בשלמותם, בוזקים עליהם מלח גס ומשהים כחצי שעה.
  2. שוטפים את המוחות מהמלח בקערה מלאה במים בעדינות רבה. חוזרים על הפעולה שלוש פעמים.
  3. מביאים לרתיחה סיר עם שני ליטר מים. מוסיפים לבסיר את הכורכום ואת המוחות הנקיים ומבשלים כעשר דקות. מסירים מהאש, מוציאים את המוחות מהסיר ומניחים לצינון.
  4. פורסים את המוחות המבושלים לפרוסות בעובי 1 ס"מ ומניחים בצד.
  5. מניחים שום, פפריקה, פלפלים, ושמן זית בסיר רחב ומערבבים במשך כשלוש דקות על להבה בינונית עד שהתבלינים "נפתחים". מוסיפים בזהירות 1 ו-1/2 כוסות מים, ממליחים ומביאים לרתיחה.
  6. מחליקים את פרוסות המוח בצורה מסודרת לתוך הרוטב, מוסיפים את הטרגון הקצוץ, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות עד שהרוטב מסמיך.