מתוך התוכנית "ארוחת שבת"
המרכיבים
- 2 מוחות עגל טריים
- 2 כפות גדושות מלח גס
- 1/2 כפית כורכום
לרוטב
- 7-6 שיני שום פרוסות
- 2 כפות פפריקה חריפה
- 4 פלפלי צ'ילי חריפים
- 8 פלפלי שאטה שלמים
- 1 כוס שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- צרור טרגון קצוץ
אופן ההכנה
- מנקים את המוחות היטב ומסירים את כל העורקים החבויים בתוכם. מניחים אותם המוח במסננת בשלמותם, בוזקים עליהם מלח גס ומשהים כחצי שעה.
- שוטפים את המוחות מהמלח בקערה מלאה במים בעדינות רבה. חוזרים על הפעולה שלוש פעמים.
- מביאים לרתיחה סיר עם שני ליטר מים. מוסיפים לבסיר את הכורכום ואת המוחות הנקיים ומבשלים כעשר דקות. מסירים מהאש, מוציאים את המוחות מהסיר ומניחים לצינון.
- פורסים את המוחות המבושלים לפרוסות בעובי 1 ס"מ ומניחים בצד.
- מניחים שום, פפריקה, פלפלים, ושמן זית בסיר רחב ומערבבים במשך כשלוש דקות על להבה בינונית עד שהתבלינים "נפתחים". מוסיפים בזהירות 1 ו-1/2 כוסות מים, ממליחים ומביאים לרתיחה.
- מחליקים את פרוסות המוח בצורה מסודרת לתוך הרוטב, מוסיפים את הטרגון הקצוץ, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות עד שהרוטב מסמיך.