מתוך התוכנית "ארוחת שבת"
המרכיבים
- 200 גרם שקדי עגל
- 1 תפו"א חתוך לקוביות
- 1 גזר חתוך לקוביות
- 1 ראש סלרי חתוך לקוביות
- 8 בצלצלי שאלוט קלופים
- 4 שיני שום קלופות
- 1/2 ליטר ציר בקר או ציר ירקות או מיץ תפוזים
- 1 כף שמן זית
- 5 ענפי טימין
- מלח פלפל
אופן הכנה
- מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את שקדי העגל ומשחימים - כדקה מכל צד.
- מניחים בסיר את הירקות, ענפי הטימין וציר הבקר ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים לסיר את שקדי העגל המושחמים, מתבלים במלח ופלפל, מכסים ומקטינים להבה.
- מבשלים כחצי שעה על אש קטנה עד קבלת תבשיל סמיך וריחני.