מתוך התוכנית "ארוחת שבת"

 

המרכיבים

  • 200 גרם שקדי עגל
  • 1 תפו"א חתוך לקוביות
  • 1 גזר חתוך לקוביות
  • 1 ראש סלרי חתוך לקוביות
  • 8 בצלצלי שאלוט קלופים
  • 4 שיני שום קלופות
  • 1/2 ליטר ציר בקר או ציר ירקות או מיץ תפוזים
  • 1 כף שמן זית
  • 5 ענפי טימין
  • מלח פלפל

 

אופן הכנה

  1. מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את שקדי העגל ומשחימים - כדקה מכל צד.
  2. מניחים בסיר את הירקות, ענפי הטימין וציר הבקר ומביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים לסיר את שקדי העגל המושחמים, מתבלים במלח ופלפל, מכסים ומקטינים להבה.
  4. מבשלים כחצי שעה על אש קטנה עד קבלת תבשיל סמיך וריחני.