מרכיבים
- 1/2 2 כוסות קמח
- 2 כפות קקאו
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 250 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 3/4 כוס סוכר לבן
- 3/4 כוס סוכר חום
- 2 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כף אמרטו (ליקר שקדים)
- 1 כף קפה נמס
- 300 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מערבבים יחד את הקמח, הקקאו ואבקת הסודה לשתייה.
- מקציפים במיקסר את החמאה ושני סוגי הסוכר במשך 3 דקות. מוסיפים את הביצים אחת-אחת, ולאחר מכן את תמצית הווניל, האמרטו והקפה הנמס.
- מעבירים את המיקסר למהירות אטית ומוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח.
- לאחר שהקמח נבלע לחלוטין בתערובת מוסיפים גם את השוקולד הקצוץ ומעבדים עוד דקה.
- פורשים על תבנית התנור נייר אפייה. מניחים בתבנית כפות מתערובת העוגיות, ומקפידים להשאיר ביניהן רווח (העוגיות יתפשטו בזמן האפייה).
- אופים 10 דקות.לא להיבהל אם העוגיות עדיין רכות מאוד כשהן יוצאות מהתנור - הן יתייצבו כשיתקררו.
גיוון
- אפשר לגוון את העוגיות עם שוקולד לבן קצוץ גס, אגוזים או צימוקים. מוסיפים אותם כמו את השוקולד הרגיל, בשלב 5.
- מאיר אלאלוף הוא סו-שף במסעדת "מסה" בתל אביב וכותב את הבלוג "שובב קולינרי
"