מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים"

 

המרכיבים

  • 700 גרם שוקולד לבן קצוץ
  • 200 גרם חלבה בטעם וניל חתוכה לחתיכות קטנות
  • 200 גרם קורנפלקס או פצפוצי אורז
  • 50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

 

אופן ההכנה

  1. ממיסים את השוקולד הלבן בתוך קערה יבשה על סיר עם מים חמים (המים לא צריכים לרתוח). מערבבים מדי פעם עם כף עץ.
  2. משאירים את השוקולד המומס בטמפרטורת החדר במשך שעה עד לצינון.
  3. מוסיפים את החמאה לשוקולד ומערבבים בעדינות עד שהחמאה נבלעת לגמרי.
  4. מוסיפים לתערובת את הקורנפלקס/פצפוצי האורז ואת קוביות החלבה. מערבבים בעדינות ויוצקים את התערובת לתוך תבנית מרובעת בגודל 20X20 ס"מ מרופדת בנייר אפייה.
  5. מניחים על התערבות ניילון נצמד ובעזרת כף היד מיישרים ומהדקים אותה. מקררים שעה במקרר.
  6. משחררים את התערובת המקוררת מהתבנית ומשאירים 10 דקות בטמפרטורת החדר. חותכים לחטיפים בגודל הרצוי (גודל מומלץ 9X3 ס''מ).

 

טיפים

  1. יש לצנן את השוקולד במשך שעה לפחות.
  2. השוקולד חייב להיות בסביבות ה-30 מעלות כשמוסיפים אותו לחמאה.
  3.  יש לתת לחטיף לשהות 20 דקות בטמפרטורת החדר לפני שחותכים אותו.