מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים"
המרכיבים
- 700 גרם שוקולד לבן קצוץ
- 200 גרם חלבה בטעם וניל חתוכה לחתיכות קטנות
- 200 גרם קורנפלקס או פצפוצי אורז
- 50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
אופן ההכנה
- ממיסים את השוקולד הלבן בתוך קערה יבשה על סיר עם מים חמים (המים לא צריכים לרתוח). מערבבים מדי פעם עם כף עץ.
- משאירים את השוקולד המומס בטמפרטורת החדר במשך שעה עד לצינון.
- מוסיפים את החמאה לשוקולד ומערבבים בעדינות עד שהחמאה נבלעת לגמרי.
- מוסיפים לתערובת את הקורנפלקס/פצפוצי האורז ואת קוביות החלבה. מערבבים בעדינות ויוצקים את התערובת לתוך תבנית מרובעת בגודל 20X20 ס"מ מרופדת בנייר אפייה.
- מניחים על התערבות ניילון נצמד ובעזרת כף היד מיישרים ומהדקים אותה. מקררים שעה במקרר.
- משחררים את התערובת המקוררת מהתבנית ומשאירים 10 דקות בטמפרטורת החדר. חותכים לחטיפים בגודל הרצוי (גודל מומלץ 9X3 ס''מ).
טיפים
- יש לצנן את השוקולד במשך שעה לפחות.
- השוקולד חייב להיות בסביבות ה-30 מעלות כשמוסיפים אותו לחמאה.
- יש לתת לחטיף לשהות 20 דקות בטמפרטורת החדר לפני שחותכים אותו.