מרכיבים (2 מנות)
- קובייה קטנה (בערך ס"מ) של ג'ינג'ר טרי ומקולף
- 1 סברס
- פינצטה
- 7 תותים (טוב, אפשר גם 6. או 8)
- 1 כף חומץ בן יין
- 1 כפית סוכר
- 1 בצל שאלוט (אם אין, אפשר להשתמש ב-1/2 בצל סגול)
- 2 כפות סילאן
- שמן לטיגון
- 200 גרם גבינת חלומי, פרוסה
- פרחי בזיליקום לקישוט
- רוטב בלזמי (אם אתם משיגים בטעם תות – מעולה!)
אופן ההכנה
- מגרדים את הג'ינג'ר באמצעות פומפייה לתוך קערה.
- מקלפים את הסברס: קוטמים את הקצוות שלו, חותכים את הקליפה לאורך הפרי – ומסירים אותה עם הידיים.
- חוצים את הסברס לאורכו וחותכים לפרוסות. מוסיפים לקערה.
- חותכים את התותים לפרוסות דקות ומוסיפים לקערה.
- מוסיפים לקערה כף חומץ וכפית סוכר ומערבבים.
- חותכים את הבצל לפרוסות דקות-דקות.
- מחממים את הסילאן במחבת קטנה ומבשלים בתוכו את פרוסות הבצל כ-10 שניות. מורידים מהאש.
- במחבת אחרת מחממים מעט שמן. מטגנים את פרוסות הגבינה משני צדיהן, עד שהן מזהיבות.
- מניחים את הגבינה בצלחת ומקשטים בפרחי בזיליקום.
- עורמים את הסלט לצד הגבינה, מניחים עליה את הבצלים והסילאן ומקשטים ברוטב בלזמי.
- אוכלים!
- עוד מתכונים מצולמים - בבלוג של Layla Cooking