מתוך התוכנית "ארוחת שבת"
המרכיבים
- סטייקים של דג נסיכת הנילוס
- 1 לימון סחוט
- 1 כף שמן
- 3 פלפלים חריפים, חתוכים לטבעות
- 1 גמבה אדומה, חתוכה לרצועות
- 5 שיני שום כתושות
- 1 עגבנייה חתוכה לפלחים
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- חופן כוסברה קצוצה
- 2 ו-1/2 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כף חוואייג׳ למרק
- 1/2 כף מלח
- 1 כוס שמן
אופן ההכנה
- חותכים את הדגים לרצועות ומשרים במיץ הלימון למשך כשעה.
- מחממים שמן בסיר שטוח ורחב, מוסיפים את הגמבה ואת הפלפלים החריפים ומטגנים עד שהם מתרככים מעט.
- מוסיפים למחבת את השום, פלחי העגבנייה, הכוסברה והפטרוזיליה הקצוצות, 1 כף פפריקה והחוואייג׳.
- מסדרים את רצועות דג הנסיכה במחבת ויוצקים פנימה 1 כוס מים פושרים.
- מערבבים את שארית הפפריקה עם המלח והשמן ויוצקים על הדגים שבסיר. מכסים את הסיר ומבשלים כ-25 דקות על להבה קטנה.