מתוך התוכנית "ארוחת שבת"

 

המרכיבים

  • סטייקים של דג נסיכת הנילוס
  • 1 לימון סחוט
  • 1 כף שמן
  • 3 פלפלים חריפים, חתוכים לטבעות
  • 1 גמבה אדומה, חתוכה לרצועות
  • 5 שיני שום כתושות
  • 1 עגבנייה חתוכה לפלחים
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • חופן כוסברה קצוצה
  • 2 ו-1/2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כף חוואייג׳ למרק
  • 1/2 כף מלח
  • 1 כוס שמן

 

אופן ההכנה

  1. חותכים את הדגים לרצועות ומשרים במיץ הלימון למשך כשעה.
  2. מחממים שמן בסיר שטוח ורחב, מוסיפים את הגמבה ואת הפלפלים החריפים ומטגנים עד שהם מתרככים מעט.
  3. מוסיפים למחבת את השום, פלחי העגבנייה, הכוסברה והפטרוזיליה הקצוצות, 1 כף פפריקה והחוואייג׳.
  4. מסדרים את רצועות דג הנסיכה במחבת ויוצקים פנימה 1 כוס מים פושרים.
  5. מערבבים את שארית הפפריקה עם המלח והשמן ויוצקים על הדגים שבסיר. מכסים את הסיר ומבשלים כ-25 דקות על להבה קטנה.