אם אתם אוהבים עוגיות אוראו, כדאי שתכירו את האחות הביתית והשמנמנה שלהן – הוופי פאי (Whoopie Pie). כמו האוראו, גם היא נצר למשפחת עוגיות הסנדביץ' הממולאות, וגם היא נולדה בארצות הברית (שם, אגב, נוהגים לכנות אותה לפעמים BFO - Big Fat Oreo).

 

זו עוגייה רכה, נימוחה ובעלת מרקם נעים, שקל מאוד להכין אותה – ובגלל אופייה הלא מחייב, גם לא צריך להשקיע בצד האסתטי שלה.

 

האמריקאים נוהגים למלא את הוופי פאי בממרח מרשמלו. מכיוון שרכשתי לא מזמן ממרח שכזה (נמכר בחנויות בישול ואפייה) היה זה ממש מתבקש להכין את העוגיות האלה. אגב, ממש לא חייבים למלא אותן בממרח מרשמלו – הן יקבלו באהבה כל מילוי: קרם פטיסייר, מוס, גלידה, חמאת בוטנים – מה שבא לכם.

 

מרכיבים

  • 230 גרם (2/3 1 כוסות) קמח
  • 75 גרם (1/2 כוס) קקאו
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 60 מ"ל (1/4 כוס) רוויון
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) מים חמימים
  • 170 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • 1 ביצה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ממרח מרשמלו (להשיג בחנויות בישול לאפייה)

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה והמלח. בקערה נוספת מערבבים את הרוויון והמים.
  2. שמים את החמאה והסוכר בקערת המיקסר. מקציפים עם וו גיטרה למרקם חלק ואוורירי.
  3. מוסיפים את הביצה ומקציפים עוד דקה.
  4. מוסיפים את תמצית הווניל, מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים למיקסר מחצית מתערובת הקמח.
  5. מיד לאחר שהקמח נבלע לחלוטין בתערובת מוסיפים את הרוויון.
  6. לאחר שגם הרוויון נבלע בתערובת מוסיפים את יתרת הקמח ומעבדים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  7. מכסים את הקערה ומניחים לחצי שעה במקרר.
  8. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  9. מניחים על תבנית התנור נייר אפייה. שמים בתבנית כף מהתערובת לכל עוגייה. חשוב להשאיר מרווח בין העוגיות, כי הן יתפשטו בזמן האפייה.
  10. אופים כ-10 דקות, עד שהעוגות קפיציות למגע. יש להקפיד לא לאפות אותן יותר מדי, כדי שלא יתייבשו.
  11. לאחר שהעוגיות הצטננו לגמרי מורחים על מחצית מהן מילוי – וסוגרים עם המחצית השנייה.

 

  • מאיר אלאלוף הוא סו-שף במסעדת "מסה" בתל אביב וכותב את הבלוג "שובב קולינרי "