מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים"

 

המרכיבים (לתבנית עגולה עם חור בקוטר 24 ס"מ)

  • 175 גרם חמאה רכה
  • 175 גרם (1/2 1 כוסות) אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית מלח אטלנטי
  • 1 כף קליפת תפוז מגוררת
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 2 ביצים בגודל M
  • 3 חלמונים מביצים בגודל M
  • 70 גרם (1/2 כוס) קמח
  • 70 גרם (1/2 כוס ועוד 1 כף) קורנפלור
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 70 גרם (2/3 כוס) שקדים לבנים טחונים דק
  • 5 כפות מיץ תפוזים
  • 1 כף מיץ לימון
  • 100 גרם פיסטוקים קלופים ושבורים
  • 1 תפוז חתוך לפילטים

 

לציפוי התפוז

  • 100 גרם (3/4 כוס ועוד 1 כף) אבקת סוכר
  • 2 כפות מיץ תפוזים
  • קליפה מגוררת מתפוז אחד

 

אופן ההכנה

  1. מקציפים חמאה, אבקת סוכר, וניל, לימון, מלח וקליפות מגורדות במשך 5 דקות במהירות בינונית.
  2. מוסיפים בהדרגה את הביצים והחלמונים תוך המשך הקצפה וגירוד דופן הקערה. מקציפים עד שהביצים נבלעות בתערובת.
  3. מנפים לקערה נפרדת קמח, קורנפלור ואבקת אפייה. מערבבים עם השקדים ומקפלים יחד עם המיצים לתוך קציפת החמאה.
  4. מוסיפים את הפיסטוקים והפילטים של התפוז.
  5. יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים.

 

הציפוי

  1. מחממים את התנור ל-210 מעלות.
  2. הופכים את העוגה ומשחררים מהתבנית.
  3. מערבבים בקערה את כל חומרי הציפוי לתערובת סמיכה.
  4. מורחים את התערובת על העוגה ומכניסים לתנור ל-2 דקות בדיוק. מצננים.

 

טיפים

  • הקצפת החמאה צריכה להיות קלה.
  • יש להקפיד לא להוסיף את הביצים מהר מדי, כדי שקציפת החמאה לא תתפרק.
  • חשוב שאפיית הציפוי תימשך 2 דקות בדיוק.