מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים"
המרכיבים (לתבנית עגולה עם חור בקוטר 24 ס"מ)
- 175 גרם חמאה רכה
- 175 גרם (1/2 1 כוסות) אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית מלח אטלנטי
- 1 כף קליפת תפוז מגוררת
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
- 2 ביצים בגודל M
- 3 חלמונים מביצים בגודל M
- 70 גרם (1/2 כוס) קמח
- 70 גרם (1/2 כוס ועוד 1 כף) קורנפלור
- 1 כפית אבקת אפייה
- 70 גרם (2/3 כוס) שקדים לבנים טחונים דק
- 5 כפות מיץ תפוזים
- 1 כף מיץ לימון
- 100 גרם פיסטוקים קלופים ושבורים
- 1 תפוז חתוך לפילטים
לציפוי התפוז
- 100 גרם (3/4 כוס ועוד 1 כף) אבקת סוכר
- 2 כפות מיץ תפוזים
- קליפה מגוררת מתפוז אחד
אופן ההכנה
- מקציפים חמאה, אבקת סוכר, וניל, לימון, מלח וקליפות מגורדות במשך 5 דקות במהירות בינונית.
- מוסיפים בהדרגה את הביצים והחלמונים תוך המשך הקצפה וגירוד דופן הקערה. מקציפים עד שהביצים נבלעות בתערובת.
- מנפים לקערה נפרדת קמח, קורנפלור ואבקת אפייה. מערבבים עם השקדים ומקפלים יחד עם המיצים לתוך קציפת החמאה.
- מוסיפים את הפיסטוקים והפילטים של התפוז.
- יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים.
הציפוי
- מחממים את התנור ל-210 מעלות.
- הופכים את העוגה ומשחררים מהתבנית.
- מערבבים בקערה את כל חומרי הציפוי לתערובת סמיכה.
- מורחים את התערובת על העוגה ומכניסים לתנור ל-2 דקות בדיוק. מצננים.
טיפים
- הקצפת החמאה צריכה להיות קלה.
- יש להקפיד לא להוסיף את הביצים מהר מדי, כדי שקציפת החמאה לא תתפרק.
- חשוב שאפיית הציפוי תימשך 2 דקות בדיוק.