מתכון של איתי רוגוזינסקי, הבעלים והשף של רשת הגלידריות "וניליה".

 

מרכיבים (כ-8 מנות - קצת פחות מק"ג)

  • 9 סברסים בינוניים
  • 150 מ"ל (כ-2/3 כוס) מים
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • מיץ מלימון אחד
  • אפשרות: כ-20 מ"ל עראק או טקילה. אם מוסיפים אלכוהול יש להפחית מהמתכון 20 גרם (4 כפיות) סוכר. אין להוסיף כמות גדולה יותר של אלכוהול, כי אז הוא לא יאפשר לסורבה לקפוא
  • אפשרות נוספת: מעט עלים קצוצים של נענע, מליסה או לואיזה

 

אופן ההכנה

  1. קולפים את הסברסים.
  2. שמים את הסברסים בבלנדר או במעבד מזון ומוסיפים להם את המים. מעבדים במהירות נמוכה (כדי שהזרעים לא יישברו) עד שמתקבלת תערובת חלקה.
  3. מסננים ומשליכים את הזרעים.
  4. מוסיפים לתערובת את הסוכר ומיץ הלימון. מחזירים לבלנדר או למעבד המזון ומעבדים במהירות גבוהה עד שהסוכר מתמוסס לחלוטין.
  5. אם משתמשים באלכוהול או בעשבי תיבול – מוסיפים אותם כעת ומערבבים היטב. טועמים ומוסיפים עוד סוכר ולימון אם יש בכך צורך.
  6. מקפיאים. רצוי להשתמש במכונת גלידה, שתניב את התוצאה הטובה ביותר, אבל אפשר גם בלי: מניחים את קערת הבלנדר או מעבד המזון בפריזר, כשהתערובת בתוכה (חשוב שהקערה תהיה מכוסה). לאחר חצי שעה מוציאים את הקערה מהמקפיא, מעבדים את התערובת במשך כמה שניות ומחזירים למקפיא. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים-שלוש, במרווחים של חצי שעה. לאחר המחזור השלישי או הרביעי של הקפאה ועיבוד התערובת הקפואה אמורה לקבל מרקם חלק. בשלב זה מחזירים אותה לשעה נוספת במקפיא, שאחריה היא מוכנה להגשה.