חם ליד המנגל – ואם מוסיפים לכך את השמש הקופחת ואת האוכל הרב שנח בבטן, המסקנה ברורה: צריך לשתות משהו קר.

 

השתייה הכי מתבקשת כשעושים כשעושים על האש היא בירה קרה. אבל אם עקבתם אחר הפרקים הקודמים בסדרה והכנתם בשר משובח, כדאי להשקיע גם בשתייה וללוות אותו ביין צונן.

 

כולם יודעים שיין לבן אוהב קור, אבל שאול אברון מ"יועזר בר יין" שובר את המיתוס ומציע ללוות את המנגל ביינות אדומים צוננים. יינות קלים, כמו בורגון או בוז'ולה, טעימים מאוד גם כשהם קרים – ומתאימים מאוד להגשה לצד בשר או דגים שירדו מהאש.

 

אם בא לכם משהו תוסס, אברון ממליץ על "גזוז הניצחון" - גרסה ישראלית לקיר רויאל, שמורכבת מקאווה ומעט קרם דה קסיס בשביל המתיקות.

 

שיהיה לכם מנגל מוצלח וחג שמח!