מרכיבים

  • 2 נתחי חזה עוף (2 פרפרים), בערך כולל של כ-1 ק"ג
  • בצל סגול
  • פירות העונה: נקטרינות, שזיפים, קיווי, וכדומה – 4-3 יחידות מכל פרי
  • שיפודי עץ (אומרים שיש להשרות את השיפודים במים חצי שעה לפני הצלייה. אני לא עושה את זה והם יוצאים בסדר, אז השרו או אל תשרו, לבחירתכם)

 

למשרה

  • 1/4 כוס שמן
  • מיץ מחצי תפוז (או 1/4 כוס מיץ תפוזים)
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות סוכר חום
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 2 כפיות ג'ינג'ר טרי קצוץ
  • 1/2 פלפל חריף קצוץ (מי שאוהב חריף יכול בהחלט להשתמש ביותר)

 

אופן ההכנה

  1. מנקים את נתחי החזה וחותכים לחתיכות בגודל של מסטיק עגול בערך (ההנחיה הזאת היא יותר בגדר שאיפה אידיאלית, מכיוון שקשה לעשות אותן בגודל אחיד. נו, שיהיו בגודל פחות או יותר אחיד שיעלה על שיפוד).
  2. מערבבים בקערה את חומרי המשרה (תנסו למוסס קצת את הסוכר), מוסיפים את העוף ומשרים במקרר לפחות שעתיים (אפשר ואף רצוי יותר אם יש לכם זמן).
  3. כשהעוף סיים להתפנן במשרה חותכים את הפירות והבצל לחתיכות בערך בגודל של חתיכות העוף, ומלבישים את פיסות העוף, הבצל והפירות על השיפודים, לסירוגין.
  4. צולים את השיפודים על המנגל (או על מחבת פסים) כמה דקות מכל צד, עד שהעוף נראה צלוי.