מרכיבים
- 6 צלעות טלה טריות
- 250 מ"ל (1 כוס) ליקר שוקולד
לרוטב
- 200 גרם שוקולד חלב
- 200 מ"ל (קצת יותר מ-1/4 כוס) שמנת מתוקה
- 100 גרם מחית אגוזי לוז (להשיג בחנויות בישול ואפייה)
אופן ההכנה
- משרים את צלעות הטלה בליקר במשך 6 שעות לפחות (יש להניח את הבשר במקרר בכלי מכוסה).
- כחצי שעה לפני הצלייה מוציאים את הצלעות מהמקרר, כדי שיגיעו לטמפרטורת החדר.
- בינתיים מכינים את הרוטב: מביאים את השמנת לרתיחה ומסירים מהאש. שמים בקערה את השוקולד והנוגט ויוצקים עליהם את השמנת הרותחת. מערבלים עם מיקסר ידני עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- צולים את הצלעות על האש.
- מגישים עם הרוטב.
- גלית אלפרט, שוקולטיירית, היא הבעלים של "גליתא - חוות השוקולד בדגניה ב'
"