מתוך התוכנית "אוכל של בית".

 

המרכיבים

  • 5 כפות שמן זית
  • 1 בצל חתוך לרצועות
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר מגורר
  • 3 שיני שום כתושות
  • 3 פרוסות חזה עוף (שניצל) חתוך לרצועות
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית בהרט
  • 1/2כפית קינמון
  • 1 שקית לקט ירקות טריים
  • 1 כוס אורז לבן
  • 2 כוסות ציר עוף או מים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים שמן זית בסיר. מוסיפים בצל, ג'ינג'ר ושום, ומטגנים תוך ערבוב עד שהבצל הופך שקוף.
  2. מוסיפים את חזה העוף, מלח, פלפל, קינמון, בהרט וכורכום. מטגנים תוך ערבוב עד שהעוף משנה את צבעו. 
  3. מוספים את הירקות ומערבבים. מפזרים מעל את האורז, יוצקים את ציר העוף ומביאים לרתיחה. מפזרים מעט מלח על האורז, מקטינים להבה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות.
  4. מכבים את האש וממתינים חמש דקות לפני שמגישים.
  5. הגשה: הופכים את תכולת הסיר על מגש או צלחת גדולה.